Hlavní obsah

CSKA nedal gól už 379 minut. Plzeň doufá, že zoufalství ruského soka bude pokračovat

Petrohrad

Už čtyři zápasy v řadě nedokázali zvítězit, dokonce ani skórovat. Neradostná je bilance fotbalistů CSKA Moskva, kteří v druhém utkání Ligy mistrů skupiny D navíc musí proti Plzni nastoupit ve středu v 18 hodin v Petrohradu, protože trávník stadiónu Chimki v ruském hlavním městě nebyl pro duel způsobilý. Zdá se, že vše hraje Západočechům do karet, aby smazali nulu v kolonce bodů letošního ročníku nejprestižnější klubové soutěže.

Foto: David Šváb, ČTK

Trenér Pavel Vrba (vlevo) a kapitán Pavel Horváth na tiskové konferenci Plzně v Petrohradu před zápasem Ligy mistrů s CSKA Moskva.

Článek

„Bayern a Manchester City jsou o několik kroků před námi. S CSKA bychom se měli rvát o třetí místo. Doufám, že tuhle roli potvrdíme a uhrajeme výsledek, který nám uchová naději na jarní účinkování v Evropské lize," doufal plzeňský trenér Pavel Vrba, jehož tým je v Petrohradu bez dvojice stabilních obránců Čišovského a Limberského. „David je pro nás klíčovým hráčem, hlavně v ofenzívě byl hodně platný, ale věřím, že máme alternativy, jak ho zastoupit," říkal Vrba.

S největší pravděpodobností využije při obsazení krajů obrany Františka Rajtorala a Radima Řezníka. „Už jsem několik zápasů na Davidově pozici odehrál. Lépe se cítím na pravé straně, ale nejde zase o tak velkou změnu. Je nepříjemné, že vypadli vlastně dva stabilní hráči defenzívy, ale máme dost široký kádr, abychom se s jejich absencemi vypořádali," nepochyboval Řezník.

Západočeši v úterý nemohli trénovat na stadiónu Zenitu Petrohrad, kde se středeční duel odehraje, protože na stejném místě o body v Lize mistrů bojovali domácí borci s Austrií Vídeň (0:0). „Šlo o nepříjemnost. Člověk si zmapuje úhel světla. Zjistí, kde je hřiště měkké a vyzkouší si kopačky. My na to budeme mít půlhodinu při rozcvičení," lamentoval kapitán Pavel Horváth. „Jde o nevýhodu, ale všechna hřiště mají stejný rozměr. A lepší, než hrát v Moskvě na hlíně," přemítal Vrba a spřádal plány, jak soka přelstít.

„Kluci viděli CSKA v posledních čtyřech soutěžních zápasech ruské ligy. Momentálně je náš soupeř ve složitější situaci, ztratil první místo, jen jednou z těch zápasů vyhráli. Prohráli derby se Spartakem, kdy byl vítěz výrazně lepší. Souboj s námi pro ně bude z hlediska dalšího vývoje hodně důležitý," dumal Vrba.

CSKA Moskva v posledních čtyřech soutěžních zápasech postupně prohrálo v Mnichově při Lize mistrů (0:3), se Spartakem Moskva (0:3), remizovalo s Machačkalou (0:0) a prohrálo v Grozném (0:2). Domácí borci jsou si jistí, že střeleckou mizérii trvající už 379 minut prolomí právě proti Plzni. „Nebojíme se. Uděláme vše, aby se tak nestalo. Oni většinou hrají ze zajištěného postavení, vyrážejí do rychlých brejků. Mají hodně rychlého hrotového útočníka, na něhož si musíme dát pozor," říkal Vrba. „Věřím, že tentokrát pro nás bude situace snadnější než doma proti Manchesteru a my budeme schopni uhrát dobrý výsledek," připomínal Vrba nevydařený vstup do soutěže (0:3).

„Je třeba si uvědomit, že Bayern a City vybírají nejlepší hráče po celém světě, ale CSKA takové možnosti nemá. Fotbalisté jdou přeci jen raději do Anglie nebo Německa. Rusové pořád proti nám mají rozpočet sto dvacet miliónů eur a mohou tým doplňovat borci, na které my nedosáhneme, ale přeci jen jsou nám bližší," věřil Vrba, jehož tým v dalších dvou duelech Ligy mistrů čeká souboj s obhájcem trofeje Bayernem Mnichov.

„Jistě, můžeme překvapit na Bayernu nebo v Manchesteru," culil se kapitán Pavel Horváth při vyhlídkách na možné bodové zisky. „Ale objektivně je šance získat body proti Rusům největší," dodával vážným tónem osmatřicetiletý matador záložní řady Západočechů.

Utkání CSKA - Plzeň začíná v 18 hodin (vysílá ČT Sport), hlavním rozhodčím je Nizozemec Nijhuis.

Předpokládané sestavy
CSKA Moskva: Akinfejev - Nababkin, V. Berezuckij, Ignaševič, A. Berezuckij - Wernbloom, Milanov - Tošič, Honda, Elm - Musa.
Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Hubník, Procházka, Řezník - Horváth, Hořava - Petržela, Kolář, Kovařík - Bakoš.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.