Hlavní obsah

Britové velebí Liverpool a Baroše

LONDÝN

Dva anglické celky proklouzly do čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů. Po úterním úspěchu Chelsea v duelu s Barcelonou si ve středu poradili s odvetou v Leverkusenu i hráči Liverpoolu. Podle britských médií ukázali Reds kritikům, že jsou lepším týmem, než jak se o nich v poslední době psalo.

Článek

Na vítězství Liverpoolu 3:1 se podílel jednou brankou i Milan Baroš a anglické Timesy v reportáži ze zápasu konstatují, že se vrátil právě včas do tabulky střelců.

The Times připomněly, že kvůli zraněním jsou varianty v útoku pro Liverpool omezené. V zápase v Německu byl Baroš jediným hráčem na hrotu. List ovšem také připomněl, že od listopadu to je teprve třetí gól zlatého střelce z loňského evropského mistrovství.

Podle The Independentu Baroš překonával soupeřovu obranu i díky tomu, že se Leverkusen vytrvale snažil o útok. Barošův gól byl odměnou za nesobeckou dřinu během celého zápasu, což je závěr, se kterým souhlasí také The Scotsman.

Hvězdou Gerrard

The Sun dal Barošovi za výkon v zápase sedmičku, kterou ocenil většinu hráčů severoanglického klubu. Hvězdou zápasu byl podle Sunu Steven Gerrard, který si vysloužil devítku.

The Daily Telegraph píše, že Baroš svým gólem jen potrestal Leverkusen za obrovské nedostatky v jeho obraně. "Kdyby si býval Baroš obul své střelecké boty,... mohl Liverpool zápas ukončit daleko dříve," soudí deník a připomíná stejně jako The Sun, že v prvních deseti minutách český útočník spálil tři šance.

The Daily Mirror píše, že Barošův gól upravil statistiku zápasu na skóre, které odpovídalo tomu, jak se hrálo. Liverpool si je plně zasloužil. Mirror také nejtvrději kritizuje rozhodčího za to, že nenařídil penaltu za zákrok na Baroše před brankou na začátku zápasu. Britské deníky se shodují, že šlo o nesprávné rozhodnutí.

Reportéři fotbalových rubrik píší, že Liverpool při zápase ukázal své silné stránky a že za svůj výkon vděčí zejména práci kapitána Stevena Gerrarda, který neúnavně tvořil hru a objevoval se přesně tam, kde ho soupeř nečekal. O výsledku zápasu nebylo podle listu The Scotsman nikdy pochyb.

Reklama

Související témata: