Hlavní obsah

Baroš trénoval, start proti Chelsea ale posvětí lékaři

LONDÝN

Nechat si ujít středeční semifinále Ligy mistrů proti Chelsea rozhodně nechce útočník Liverpoolu Milan Baroš. Český reprezentant absolvoval v dresu Reds večerní trénink na Stamford Bridge se zavázaným kolenem, o tom jestli nastoupí rozhodne trenér Benítez po konzultaci s lékaři.

Článek

Baroš dal ale najevo, že si zápas rozhodně nechce nechat ujít. "Hrát chci určitě, a kdyby to nešlo, hodně by mě to mrzelo. Semifinále Ligy mistrů se přece jenom nehraje každý den," řekl chvíli poté, co liverpoolská výprava přistála na londýnském letišti.

Vigantický rodák si totiž ze sobotního utkání na půdě Crystal Palace odnesl pochroumané koleno. Ani v pondělí večer tedy nebylo jisté, kolik českých reprezentantů nastoupí ve středečním zápase - branku domácích bude střežit zcela jistě Petr Čech a za Liverpool by mohli nastoupit Baroš i Vladimír Šmicer. Jiří Jarošík v barvách Chelsea do pohárového zápasu nastoupit nesmí.

Mourinho: Nesmíme propadnout panice

Úterní tiskové konference byly především ukázkou psychologické přípravy. Trenér domácích "Blues" José Mourinho hovořil hlavně o tom, že jeho hráči nesmějí "propadnout panice" a myslet si, že za každou cenu musejí vyhrát hned první zápas. Naproti tomu trenér hostujících "Reds" Benítez zase varoval, že jeho svěřenci si nesmějí vybudovat "mentální blok" vůči Chelsea, i když s ní letos už třikrát prohráli.

Baroš si něco takového nepřipouští. "Rozhodně z toho žádné trauma nemáme, každý zápas je jiný. Tak proč bychom proti Chelsea nemohli uspět zrovna v Lize mistrů," hlásil s optimismem v hlase. Společně se Šmicrem se letos už jednou ze skalpu českého fotbalisty radoval. Ve čtvrtfinále totiž Liverpool vyřadil Juventus Turín, klub bývalého reprezentačního kapitána Pavla Nedvěda.

Souboje s Chelsea ovšem jako by Barošovi nebyly v letošní sezóně souzeny. V podzimním ligovém duelu naskočil až v závěru, v lednu utkání sledoval kvůli natrženému svalu jen z lavičky. V únoru při finále Ligového poháru v Cardiffu také jenom střídal a vzápětí musel dementovat zprávy o údajném zhoršení vztahů s trenérem Benítezem. "Na Chelsea mám letos celkem smůlu, snad ve středu budu konečně moci hrát od začátku," přál si Baroš.

Sami hráči Liverpoolu ovšem kroutí hlavami nad tím, jak je možné, že v Lize mistrů podávají tak skvělé výkony jako nedávno proti Juventusu, ale v anglické lize jsou jejich vystoupení často bezbarvé. V domácí soutěži jsou na pátém místě a o plných 31 bodů za svým středečním soupeřem.

Reklama

Související témata: