Hlavní obsah

Čech versus Drogba. Hrdinové z Mnichova jdou proti sobě

Praha

V květnu 2012 společně slavili největší úspěch Chelsea – vítězství v Lize mistrů. V mnichovském finále byli hlavními hrdiny potupy Bayernu. Petr Čech zlikvidoval tři penalty a Didier Drogba nejprve gólem srovnal a poté byl autorem vítězného pokusu v rozstřelu. Dnes večer budou stát v Istanbulu proti sobě.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Brankář Chelsea Petr Čech změří síly s bývalým spoluhráčem Didierem Drogbou.

Článek

V prvním osmifinálovém duelu Ligy mistrů jede Čechova Chelsea na půdu Galatasaraye, nynějšího Drogbova zaměstnavatele. „Bude to příjemný a pikantní souboj pro něj, pro nás, pro trenéra Mourinha i pro naše fanoušky, kteří Drogbu milovali, protože v Chelsea zanechal velkou stopu. Byl řadu let strašně důležitým hráčem a lidi samozřejmě nezapomínají," uvedl Petr Čech na svém webu.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Před zápasem si ale netelefonovali. „Uvidíme se až před zápasem v tunelu," řekl Čech, jenž se příliš nezabývá tím, že nastoupí proti Drogbovi. „Ve fotbale se kolikrát stane, že hrajete proti bývalému spoluhráči, kamarádovi. Didier byl dlouho důležitým článkem Chelsea, ale teď je na druhé straně. Člověk jde na hřiště s tím, že chce vyhrát a ten kamarád musí být na 90 minut nepřítelem. Po zápase už je zase přítel a podáte si ruce. Didier je kamarád, ale chci ho porazit," zdůraznil český gólman.

Proti Galatasarayi nastoupí Čech poprvé. „Bude to pro mě premiéra, nikdy jsem s nimi nehrál. Naše role je pořád stejná, favoritem budeme skoro v každém zápase, to se měnit nebude. Vím, že to nebude snadné," prohlásil.

Turecký klub má podle něho hodně zkušené mužstvo, dobře poskládané. „Je tam řada cizinců a někteří z těch hráčů už Ligu mistrů vyhráli. Daří se jim v lize, teď porazili Besiktas a stahují náskok Fenerbahce," prokázal znalosti turecké soutěže.

Středeční program (20.45 h):
Galatasaray Istanbul – Chelsea (vysílá Prima Cool, on-line sport.cz)
Schalke – Real Madrid (ČT Sport, on-line sport.cz)

Reklama

Související témata: