Hlavní obsah

Bayern už není tak dobrý, jako býval, myslí si Wenger. A vychvaluje Real Madrid

Londýn

Fotbalisté Bayernu Mnichov suverénně vládnou německé bundeslize a velmi nadějně vykročili i za postupem mezi osm nejlepších v Lize mistrů, když v úvodním osmifinálovém duelu vyhráli 2:0 na stadiónu Arsenalu. Jenže právě kouč Kanonýrů Arsene Wenger se domnívá, že mnichovský celek už není tak dobrý, jako byl v minulé sezóně.

Foto: Michaela Rehle, Reuters

Fotbalisté Bayernu Arjen Robben a Thiago (vpravo) slaví gól.

Článek

Arsenal bude muset v Allianz Areně stejně jako loni dohánět dvougólové manko. Na jaře tam dokonce dokázal zvítězit 2:0, ale i to bylo na postup po domácí porážce 1:3 málo. Ani letos však před odvetou Wenger neztrácí naděje.

„Loni hráli Ribéry s Robbenem spolu a měli vynikající formu, takže Bayern byl v přechodu do útoku opravdu mimořádně silný. I letos má Bayern ohromující držení míče, ale už není tak nebezpečný," uvedl Wenger pro stanici Eurosport.

Real je nejlépe vyvážený

„I když jsme hráli o deseti, Bayern si toho nakonec moc nevytvořil," vracel se kouč londýnského týmu k úvodnímu osmifinálovému duelu, v němž německý mistr nepouštěl domácí tým dlouhé pasáže zápasu takřka vůbec do hry.

Wenger však považuje za aktuálně nejsilnější tým v Lize mistrů Real Madrid, který rozstřílel v prvním osmifinálovém zápase Schalke 6:1. „Real je momentálně v ráži, a to ve všech směrech. Podle mě je to nejlépe vyvážený tým," dodal Wenger.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.