Hlavní obsah

UEFA chce dát Liverpoolu zelenou pro Ligu mistrů

PRAHA

Fotbalisté Liverpoolu si možná příští rok přece jen zahrají Ligu mistrů. Finalista letošního ročníku už sice ztratil možnost kvalifikovat se do prestižní soutěže z anglické ligy, odkud postupují čtyři nejlepší mužstva, ale zřejmě dostane druhou šanci. UEFA totiž zvažuje možnost, že by účast v příštím roce měl jistou vítěz letošního ročníku.

Článek

Fotbalistům Liverpoolu by tak zbývala jediná možnost  - porazit 25. května ve finále Ligy mistrů v Istanbulu AC Milán. Pak by, pokud UEFA změnu opravdu schválí, Liverpool měl dokonce jisté místo hned v základní skupině soutěže. Nemusel by procházet žádným předkolem.

Na domácí půdě už Liverpool o možnost  postoupit do Ligy mistrů přišel, protože Anglická asociace má možnost nominovat do soutěže jen čtyři nejlepší celky. A momentálně pátý Liverpool ztrácí kolo před koncem Premier League na čtvrtý Everton šest bodů.

Zda vítěz Ligy mistrů bude mít jisté místo v soutěži i pro příští ročník, se rozhodne 25. května. Na zasedání výkonného výboru UEFA v Manchesteru.

Reklama

Související témata: