Hlavní obsah

Krejčí se po zranění vrací do sparťanské zálohy: Když najdu Lafiho, bude to gól!

Praha

V Superpoháru s Plzní si sparťanský fotbalista Ladislav Krejčí poranil stehenní sval. Čtyři zápasy pak týmu chyběl. Na půdě švédského Malmö FF v odvetě 3. předkola Ligy mistrů už je ale 22letý záložník připraven „hoblovat“ levou lajnu, posílat lahůdkové centry do šestnáctky, případně i zakončit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Lafata (vlevo) a Ladislav Krejčí na předzápasovém tréninku ve švédském Malmö.

Článek

Už téměř týden trénujete naplno. Jak to snáší poraněný stehenní sval?

Musím to zaklepat... (klepe si na zuby) Sval drží. Všechno dělám naplno.

Cítíte, že už zvládnete celý zápas?

To záleží na trenérovi, jak se rozhodne mě využít. Osobně se cítím velmi dobře. Jestliže jedu s výpravou do Švédska, pak to znamená, že jsem připravený na celý zápas.

Těšíte se, až budete zase brousit levou postranní čáru a servírovat centry do šestnáctky Davidu Lafatovi, který dává góly jako na běžícím pásu?

Těším, ale opravdu záleží na tom, jestli budu hrát. Fakt je, že momentálně co letí do vápna, je gól, protože tam je Lafi. Jen ho musím najít. Pálí mu to, má ohromný výběr místa, skvěle se orientuje v šestnáctce. Je to radost mu posílat balóny.

Na levé straně zálohy si v lize proti Jihlavě skvěle vedl Tomáš Přikryl. Koukalo se vám na něj dobře, nebo jste mu trochu záviděl a obáváte se, že vás připraví o místo?

Přeju mu to, dal dva důležité góly. Pogratuloval jsem mu k výkonu.

Opravdu ho nevnímáte jako konkurenta?

Tomáš hraje výborně, konkurent to je, ale tak to musí být. My si nezávidíme, ale přejeme si, i když samozřejmě každý chce být na place... Ale zdravá konkurence hráčům pomáhá se dál zlepšovat. Podstatné je, že ten, který nastoupí, pomáhá mužstvu.

Spartu sužují od začátku sezóny zranění. V každém zápase někdo z klíčových hráčů úspěšné minulé sezóny chybí. Teď to bude například Mario Holek. Může to být v Malmö problém?

Určitě to není příjemné, ale máme dostatečně široký a kvalitní kádr, takže za zraněného hráče nastoupí druhý, stejně dobrý a zvládne to. Problém v tom nevidím.

Vítězství nad Malmö 4:2 z úvodního utkání na Letné je pro Spartu slibné, ale Švédové před odvetou vyhrožují ofenzívní smrští. Jak tu situaci vidíte?

Čeká nás dost nepříjemný soupeř, což Malmö ukázalo už v Praze. Hráli hodně na brejky. Úvod zápasu byl hodně těžký, dvakrát jsme prohrávali, ale nakonec se s tím kluci dobře vypořádali a vyhráli jsme o dva góly. Můžeme očekávat, že se do nás ve středu pustí od začátku, ale na to jsme připraveni.

Takže brejky by měly být tentokrát výhodou Sparty. Hráče na to má...

Taktiku nechám na trenérovi. Ale předpokládám, že budeme vycházet z dobré obrany a budeme chodit do zmiňovaných brejků.

Připouštíte si možnost komplikací, v nejhorším případě dokonce vyřazení Sparty z Ligy mistrů?

Něco takového si vůbec nesmíme pustit do hlavy. Soustředíme se na vítězství a postup.

Můžete třeba dostat rychlý gól...

Naopak, budeme se snažit ten gól dát co nejdřív sami.

Nejedete do odvety až s příliš velkým sebevědomím?

Sebevědomí máme, bez něj to ani nejde, ale zůstáváme nohama na zemi. Cítíme respekt k soupeři, který v Praze ukázal svoji sílu.

Takhle přemýšlí celé mužstvo?

Ano. Jsme dobře naladění a věříme, že dvojzápas dotáhneme k postupu.

Postoupí Sparta přes Malmö do play off Ligy mistrů?
Ano
78,7 %
Ne
21,3 %
Celkem hlasovalo 25527 čtenářů.

Reklama