Hlavní obsah

Sparta postoupí, věří sázkaři. Odveta v Malmö však nabízí řadu scénářů

Praha

Fotbalisté Sparty si podle českých bookmakerů přijeli do Švédska pro jasný postup do závěrečné fáze kvalifikace o Ligu mistrů. Náskok 4:2 z prvního utkání na Letné se zdá být dostatečný. Sázku na postup Sparty lze proto označit jako „tutovku“. Mnohem vyrovnanější už jsou kurzy vypsané na samotnou odvetu, také podle nich by však český mistr měl i podruhé švédského soupeře porazit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník pražské Sparty Marek Matějovský (vpředu) a Filip Helander z Malmö.

Článek

Sázkaři preferují spíše sázku na postup Sparty, než tipy na vítěze samotného utkání. Variantu, že by dále postoupilo Malmö, nesází v Česku ani procento tipujících.

„To odvetný zápas Sparty nabízí řadu scénářů, které stále vedou k postupu Pražanů, a proto je pro sázkaře nevyzpytatelný a nemají o něj takový zájem," komentuje předzápasové tendence světa sázek Ladislav Pavlis, vedoucí bookmaker Tipsportu.

V této kanceláři kurz na postup Sparty již klesnul na hodnotu 1,05:1. Podle kurzů by měla Sparta ale zvítězit i v odvetě a dát svému vstupu do sezóny definitivní pečeť kvality. V kurzu 2,4:1 lze vsadit na výhru Sparty, na výhru Malmö je vypsán kurz 2,8:1. Také jakákoliv remíza je pro českého mistra příznivá a je v nabídce Tipsportu s kurzem 3,5:1.

Zodpovědný výkon by měl stačit

Přestože Sparta měla v prvním poločase domácího duelu s Malmö značné potíže, konečný výsledek 4:2 přesvědčil také bookmakery Fortuny o snadném postupu pražského celku (1,08:1) do play off.

„Svěřenci Vítězslava Lavičky po rozpačitém prvním poločase dokázali potvrdit roli favorita a ve Švédsku by zodpovědným výkonem postup ztratit neměli," uvedl Ondřej Vích, hlavní bookmaker Fortuny.

O Spartu nemají strach ani sázkaři, 99% z nich věří, že Letenští postoupí a 60% v kurzu 2,45:1 tipuje, že na půdě Malmö také vyhrají.

Sparta je naspeedovaná

Také podle Chance je český mistr jasným favoritem na postup (kurz 1,08:1). „Malmö by musel pomoci k postupu přes naspeedovanou Spartu jen nějaký zázrak a ty, jak víme, se na trávníku příliš často nedějí," uvedl Jan Modlík, bookmaker Chance. Sázející u jeho kanceláře v drtivé většině (97 %) sázejí právě na postup Sparty.

Samotný zápas je ovšem značně nevyzpytatelný. Spartě k postupu stačí i nevýrazná prohra. Přes polovinu sázejících i tak věří ve sparťanskou výhru, 30% je přesvědčeno o výhře Malmö a ostatní to vidí na remízu.

Postoupí Sparta přes Malmö do play off Ligy mistrů?
Ano
78,7 %
Ne
21,3 %
Celkem hlasovalo 25527 čtenářů.

Reklama

Související témata: