Hlavní obsah

Chelsea - Maribor 6:0Chelsea v pohodě vyhrála, Čech přestál penaltu a uhájil čisté konto. Bayern zničil Římany

vap, jisČTKSport.cz
Aktualizováno

Hladkou výhru a čisté konto si připsal Petr Čech při návratu do brány Chelsea. Londýňané v pokračování fotbalové Ligy mistrů podle očekávání zvítězili nad Mariborem, a to 6:0. Český gólman ve druhé půli za stavu 4:0 přestál Ibraimiho penaltovou ránu, skončila na tyči. K vidění byly i další kanonády. Gigantickou sílu demonstroval Bayern. Ve šlágru úterního programu zmasakroval AS Řím. A to se čekala vyrovnaná bitva, na Olympijském stadiónu se utkaly dva dosud neporažené týmy, ale Arjen Robben záhy zařídil vedení hostům. Ti nakonec vyhráli 7:1.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Petr Čech (vlevo) a jeho spoluhráč z Chelsea Filipe Luís.

Článek
Fotogalerie

Úterní dění přineslo několik rekordů. Šachtar Doněck jako první tým v soutěži vyhrál úvodní dějství 6:0 a nakonec zvítězil na hřišti běloruského Borisova 7:0. Jeho kanonýr Luiz Adriano jako druhý v historii soutěže po Lionelu Messim z Barcelony zaznamenal v jednom utkání pět branek.

Bayern dal v první půli na hřišti AS Řím pět gólů, soupeře rozdrtil 7:1 a udržel si stoprocentní bodovou bilanci. Celkem padlo na osmi stadiónech 40 gólů, což je druhý nejvyšší počet za jeden den Ligy mistrů. Více se střelci činili jen 1. října 1997 (44 branek).

Po penaltové ráně se natahoval

Čech si připsal teprve třetí start ve dvanáctém soutěžním utkání Chelsea v nové sezóně. Za Blues předtím chytal jen v duelu Ligového poháru s Boltonem a 66 minut utkání s Arsenalem, v němž se zranil Belgičan Thibaut Courtois, který dnes zůstal na lavičce.

Český brankář působil mezi tyčemi jistě a v 64. minutě neinkasoval ani z penalty, když hostující Ibraimi trefil tyč. Čechovi nemuselo vadit, že se po míči natahoval marně. Neinkasoval z posledních čtyř penalt, kterým v Lize mistrů čelil.

Jinak ale útočila hlavně Chelsea. Skóre otevřel Rémy, který vzápětí kvůli zranění přepustil místo Drogbovi. Útočník z Pobřeží slonoviny ve 23. minutě proměnil penaltu a připsal si první gól po letním návratu do Chelsea. Trefil se i Terry, pak si dal vlastní branku Viler a nejvyšší výhru Blues v Lize mistrů zařídily v závěru dva Hazardovy góly.

Za poločas dostali víc gólů než během sedmi kol

Bayernu se povedlo udržet stoprocentní bodovou bilanci - vyhrál i třetí zápas ve skupině. Za poločas dal pět gólů, pak brankář Manuel Neuer inkasoval od Gervinha. Trefa platila, i když střelec byl zřejmě v ofsajdu. Pak se ovšem znovu rozjel brankostroj Bayernu. A už k tomu ani nepotřeboval strhující tempo, jaké nasadil v první půli.

Do dneška dne ještě žádný tým v Lize mistrů nedokázal při venkovním utkání vstřelit do přestávky pět gólů. Až v souboji mezi druhým týmem italské ligy a vedoucím celkem bundesligy...

Římané inkasovali za 45 minut více branek než v sedmi kolech Serie A, po pauze zaznamenal aspoň čestný gól domácích Gervinho. Brankář Neuer inkasoval po 813 minutách. Bayern zatím jako jediný neztratil ve třech zápasech ani bod.

Ještě výrazněji dokázal historické tabulky vylepšit Šachtar na stadiónu v Borisově. Doněck celek jako první dokázal vyhrát úvodní poločas 6:0 a vděčí za to především Luizi Adrianovi. Brazilský kanonýr jako první hráč v historii Ligy mistrů vstřelil čtyři branky v prvním poločase a navrch přidal po pauze ještě pátou, čímž vyrovnal střelecký počin Messiho.

Anglický šampión ztratil dvougólový náskok

Manchester City se opět nedočkal vítězství. Anglický šampión na hřišti CSKA Moskva ztratil dvougólový náskok a s ruským týmem jen remizoval 2:2. Na kontě má jen dva body.

Manchester City vyhrál oba loňské vzájemné duely a také dnes dlouho kráčel za třemi body. Agüero, který o víkendu čtyřmi góly zařídil vítězství 4:1 nad Tottenhamem, otevřel skóre a ještě do přestávky zvýšil Milner, který navíc minutu po svém zásahu trefil brankovou konstrukci.

Zdálo se, že favorit má utkání pevně v moci, jenže CSKA, který kvůli rasistickému chování fanoušků hraje domácí zápasy skupiny před prázdným hledištěm, skóre v druhé půli dorovnal. V 65. minutě snížil Doumbia a čtyři minuty před koncem rozhodl o dělbě bodů z penalty Natcho.

Messi se opět přiblížil Raúlovi

Neporazitelnost v této sezóně udržel Paris St. Germain. Francouzský mistr navázal na triumf nad Barcelonou a díky Cavaniho gólu z 87. minuty vyhrál na hřišti Apoelu Nikósie 1:0. V tabulce skupiny F je o bod před druhou Barcelonou, která zvítězila nad Ajaxem 3:1. Messi dal 69. gól v Lize mistrů a už jen dva mu chybí do rekordu Raúla. Ale ve hře o překonání maxima je i Ronaldo z Realu.

Porto oslavilo stý zápas v soutěži výhrou 2:1 nad Bilbaem a vede tabulku skupiny H. Schalke v přesilovce přestřílelo Sporting Lisabon 4:3 a dostalo se na druhé místo ve skupině G.

3. kolo základních skupin fotbalové Ligy mistrů:
Skupina E:
CSKA Moskva - Manchester City 2:2
Branky: 65. Doumbia, 86. Natcho z pen. - 29. Agüero, 38. Milner. Rozhodčí: Vad - Albert, Berettyán (všichni Maď.). Bez diváků.
AS Řím - Bayern Mnichov 1:7 (0:5)
Branky: 66. Gervinho - 9. a 30. Robben, 23. Götze, 25. Lewandowski, 36. Müller z pen., 78. Ribéry, 80. Shaqiri. Rozhodčí: Eriksson - Klasenius, Wärnmark (všichni Švéd.). Diváci: 62 292.
Skupina F:
FC Barcelona - Ajax Amsterdam 3:1 (2:0)
Branky: 7. Neymar, 24. Messi, 90.+4 Ramírez - 88. El Ghazi. Rozhodčí: Collum (Skot.) - MacGraith (Ir.), Chambers (Skot.). Diváci: 79 357.
Apoel Nikósie - Paris St. Germain 0:1 (0:0)
Branka: 87. Cavani. Rozhodčí: Hategan - Sovre, Gheorghe (všichni Rum.). Diváci: 18 659.
Skupina G:
Schalke 04 - Sporting Lisabon 4:3 (1:1)
Branky: 34. Obasi, 51. Huntelaar, 60. Höwedes, 90.+3 Choupo-Moting z pen. - 64. z pen. a 78. Adrien Silva, 16. Nani. Rozhodčí: Karasev - Averjanov, Kalugin (všichni Rus.). ČK: 33. Maurício (Sporting). Diváci: 48 493.
Chelsea FC - NK Maribor 6:0 (3:0)
Branky: 77. z pen. a 90. Hazard, 13. Rémy, 23. Drogba z pen., 31. Terry, 54. vlastní Viler. Rozhodčí: Makkelie - Langkamp, Diks (všichni Niz.). Diváci: 41 126.
Skupina H:
FC Porto - Athletic Bilbao 2:1 (1:0)
Branky: 45. Herrera, 75. Quaresma - 58. G. Fernández. Rozhodčí: Skomina - Praprotnik, Vukan (všichni Slovin.). Diváci: 38 116.
BATE Borisov - Šachtar Doněck 0:7 (0:6)
Branky: 28. z pen., 36., 40., 44. a 82. z pen. Luiz Adriano, 11. Teixeira, 35. Douglas Costa. Rozhodčí: Bebek - Petrovič, Grgič (všichni Chorv.). Diváci: 12 113.

Reklama

Související témata: