Hlavní obsah

Na Kypru sní o fotbalové Lize mistrů

PRAHA

Kyperský tým ve fotbalové Lize mistrů ještě nikdy nehrál, ale letošní sezona to může změnit: Anorthosis Famagusta v úterý nastoupí k prvnímu zápasu 3. předkola proti Glasgow Rangers a pokud v následujících dvou duelech uspěje, vydobude pro malý ostrov historický úspěch.

Článek

V minulém kole vyřazením tureckého Trabzonsporu naznačil své možnosti. "Máme velkou šanci na účast v hlavní soutěži," řekl gruzínský kouč Temuri Kecbaja. Ten by byl v Lize mistrů raritou, je totiž hrajícím trenérem a dá se očekávat, že nastoupí i proti skotskému velkoklubu.

"Jezdci" loni vypadli rovněž těsně před branami hlavní soutěže, kdy je vyřadil gól Jiřího Jarošíka, který tehdy ještě pomohl CSKA Moskva. I proto kouč Alex McLeish nehýřil optimismem. "Jestli jsme favorité? To se ukáže až na hřišti," prohlásil.

Poslední část kvalifikace hrají i tři anglické týmy

Poslední část kvalifikace hrají i tři anglické týmy. Vedle obhájce trofeje z Liverpoolu, který nastoupí ve středu proti CSKA Sofie, se o postup pokusí i Manchester United a Everton. Manchester vyzve maďarského šampiona z Debrecínu, který v minulém kole přehrál Hajduk Split v součtu 8:0.

Na Old Trafford výsledek ze Splitu, kde triumfoval 5:0, asi těžko zopakuje. Domácí zřejmě nastoupí bez Velšana Giggse, jenž má zánět průdušek. Stane se tak vedle Francouze Sahy, Nora Solskjaera, Jihoafričana Fortuna a obránce Browna pátým hráčem, jehož bude kouč Alex Ferguson postrádat. Připraveny jsou naopak obě letní posily: brankář Van der Sar i Korejec Pak Či-song, který přišel z Eindhovenu.

Zápas Manchesteru budou možná fanoušci bojkotovat

Pro "Reds" to bude první soutěžní zápas od chvíle, kdy klub koupil americký miliardář Malcolm Glazer. Fanoušci jej příliš v lásce nemají a je nejasné, jestli duel nebudou bojkotovat. V minulosti několikrát hrozili tím, že na fotbal přestanou za takového majitele chodit.

Everton má ve španělském Villarrealu daleko těžšího soupeře než jeho ligový rival. Do prestižní evropské soutěže se Everton vrací poprvé od roku 1970, zatímco pro Španěly to bude úplná premiéra. Villarreal má v sestavě pět argentinských reprezentantů a na hrotu Uruguayce Forlána, spolumajitele Zlaté kopačky za uplynulou sezonu. S nimi nemusí pro třetí tým španělské ligy znamenat předkolo konečnou stanici.

Úterní program:
20:00, Anorthosis Famagusta - Glasgow Rangers,
20:45, Wisla Krakov - Panathinaikos Atény,
21:00, Valerenga Oslo - FC Bruggy,
21:05, Manchester United - VSC Debrecín, FC Everton - FC Villarreal,
22:00, Betis Sevilla - AS Monako

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články