Hlavní obsah

Pravidlo o gólu ze soupeřova hřiště bych zrušil, prohlásil Wenger

Londýn

Trenér fotbalistů Arsenalu Arséne Wenger chce v evropských pohárech změnit pravidla týkající se gólů vstřelených na soupeřově hřišti. Francouzský kouč to prohlásil krátce poté, co právě kvůli brankám zvenku londýnský celek vypadl v osmifinále Ligy mistrů s Monakem.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Zdrcený kouč Arsenalu Arsene Wenger během porážky od Monaka.

Článek

"Měli bychom se nad tím zamyslet. To pravidlo bylo zavedeno v 60. letech, aby podpořilo útočnou hru, ale fotbal se od té doby změnil," citoval Wengera server BBC. "Je to zastaralé pravidlo, dnes se brankám ze soupeřova hřiště přikládá příliš velký význam," dodal.

Arsenal prohrál první zápas v Londýně 1:3, a i když v úterý v Monaku vyhrál 2:0, knížecí celek prošel při shodném skóre do čtvrtfinále díky většímu počtu branek vstřelených na soupeřově hřišti. Proto však Wenger o změně nepromluvil. "Bojuji za to už delší dobu. S Monakem jsme vypadli hlavně kvůli otřesnému výkonu v prvním zápase," prohlásil.

"Branky na soupeřově hřišti by se alespoň měly počítat až po prodloužení," přidal Wenger. Podobné pravidlo funguje v anglickém Ligovém poháru.

Byli byste pro zrušit pravidlo o gólu ze soupeřova hřiště?
Ano
66,8 %
Ne
33,2 %
Celkem hlasovalo 5363 čtenářů.

Reklama