Hlavní obsah

Barca není jen Messi, Suárez a Neymar řádili v Paříži místo něj

Paříž

Všichni soupeři se chystají hlavně na božského Argentince, jenže Uruguayec s Brazilcem to mohou klidně vzít místo něj... To je nejcennější zjištění fotbalistů Barcelony z prvního utkání čtvrtfinále Ligy mistrů, v němž na hřišti Paris St. Germain zvítězili 3:1 a rozrazili tak dveře do semifinále. Lionel Messi trefil tyč a připsal si asistenci, o góly se postarali dvakrát Luis Suárez a jednou Neymar.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Luis Suárez z Barcelony si užíval radost po gólu proti Paris SG v prvním čtvrtfinále LM.

Článek
Fotogalerie

Lionel Messi si bude muset ještě počkat na svůj 400. gól za Barcelonu. Luis Suárez a Neymar ho v Paříži střelecky v pohodě zastoupili a odveta na Camp Nou by měla být jen formalitou.

Barca si v posledních letech zvykla spoléhat na Messiho - v klíčových pohárových bitvách zejména. Jenže Neymar a Suárez v Parc des Princes ukázali, že jsou připraveni podat mu pomocnou ruku s důležitými góly, když na tom nejvíc záleží.

Byla to především Suárezova show. Dvakrát se trefil a v obou případech nasadil jesličky nešťastnému Davidu Luizovi. Uruguayec se v sezóně rozjížděl pomaleji, ale nyní už 28letý hráč vykazuje bilanci úctyhodných 18 gólů v 33 zápasech od letního podpisu smlouvy. A Barca má díky svaté trojici Messi, Suárez a Neymar momentálně jistě nejlepší útok na světě.

"Chce to čas na adaptaci, zejména pokud jste zvyklí na jiný typ systému hry," řekl na Suárezovu adresu Thierry Henry, bývalý útočník Barcelony. "Je dost chytrý, aby pochopil, co má dělat. A jak jsme viděli, je to skvělý střelec, velký hráč s úžasným pohybem."

Suárez byl logicky vyhlášen mužem zápasu. "Ještě není hotovo, i když jsme získali velkou výhodu do odvety. Udrželi jsme po celý zápas koncentraci, jakou proti takovým velkým týmům potřebujete," pochvaloval si.

"Byli jsme vynikající nejen v útoku, ale také v obraně," přidával se trenér Luis Enrique. "Musím pogratulovat hráčům - byla to obrovská výhra, o niž se zasloužili do jednoho."

Na Camp Nou tak běží všechno podle plánu. Příští úterý by Katalánci měli postoupit do semifinále Ligy mistrů, ve finále Španělského poháru již jsou a La Ligu vedou o dva body před Realem Madrid.

Messi nemůže zastat všechno sám a Barca je momentálně proto tak silná, že se mu dostává pomoci od Suáreze a Neymara. A to je pro Luise Enriqueho ta nejlepší zpráva.

Reklama

Související témata: