Hlavní obsah

Fotbalisté Artmedie věří v postup do osmifinále Ligy mistrů

PRAHA

Fotbalisté Artmedie Bratislava se v Lize mistrů rychle zabydlují. Po výhře v Portu vydřeli ve středu bezbrankovou remízu na hřišti Glasgow Rangers a teď spřádají myšlenky na senzační postup do osmifinále. Slovensko dosud v elitní soutěži zastupovaly jen Košice, které před devíti lety nezískaly ani bod. Letos má Artmedia už čtyři body a dělí se o druhé místo v tabulce.

Článek

"Věřím, že postoupíme. Myslím, že už začínáme přesvědčovat i ty, kteří nám nevěřili," prohlásil gólman Juraj Čobej. Jeho tým má výhodu v tom, že ze zbývajících tří zápasů bude hrát dva doma. "Když tam porazíme Rangers, postoupíme," řekl záložník Jan Ďurica slovenským novinářům.

Klíčový zápas se bude hrát za dva týdny na Tehelném poli. Jeho sílu už poznali fotbalisté druhého slavného glasgowského klubu Celtiku, kteří tam utržili výprask 0:5, což je nejtěžší prohra klubu v historii jeho účinkování v evropských pohárech. V odvetě pak Artmedia prohrála 0:4, ale tentokrát v Glasgowě obstála a fanoušci "Jezdců" svůj tým vypískali. "Nemůžu uvěřit tomu, že jsme neproměnili některou ze šancí, které jsme měli v prvním poločase," řekl kouč Alex McLeish.

Woodgate konečně trefil správnou branku

Real Madrid s bravurou otočil domácí zápas s Rosenborgem Trondheim, v němž po poločase prohrával 0:1, ale čtyřmi brankami po změně stran potvrdil roli favorita. Největší pozornost ze všech čtyř střelců byla upřena na anglického stopera Woodgatea. Ten na San Bernábeu zatím píše poutavý příběh.

Po přestupu z Newcastlu za 20 milionů eur si rok léčil vážné zranění stehna a v první sezoně vůbec za klub nehrál. Když v září konečně po roce v klubu bílý dres Realu oblékl, vstřelil si vlastní gól a byl vyloučen. Pak si lehce zranil kotník a o dva týdny později v přípravě proti Zaragoze skóroval do vlastní sítě zase. Až ve středu se od Woodgatea smůla odlepila a gólem na 1:1 zavelel k obratu. "Díky bohu, že konečně trefil tu správnou branku," vtipkoval uruguayský záložník Pablo García.

"Byl to krásný pocit," řekl Woodgate. Když se trefil, nejdřív poděkoval gestem fanouškům a pak běžel na lavičku, aby objal klubového doktora. "Poslední rok pro mě byl špatný. On se hodně zasloužil o to, že jsem se zotavil. Snad se štěstí obrátilo na mou stranu," uvedl Woodgate. Real ovšem přišel o brazilského útočníka Julia Baptistu, který si poranil kolenní vazy a na marodce se setká s krajanem Ronaldem.

Mourinho i přes výhru kritizoval obránce

Trenér Chelsea José Mourinho neměl ve středu příliš dobrou náladu. A to přesto, že jeho tým doma zválcoval Betis Sevilla 4:0. Portugalec nečekaně dal před Petrem Čechem přednost v brance Italu Cudicinimu, změnu nevysvětlil, místo toho tým kritizoval za špatnou hru obránců ve vzduchu, kteří na začátku nabídli hostům tři rohy. "Mohly z toho vzniknout nepříjemnosti," podotkl. Zároveň ale dodal, že jeho tým mohl nastřílet sedm gólů.

Eindhoven si na půdu AC Milán přijel pro bezbrankovou remízu a svůj úkol splnil. "Nikdy během zápasu jsem se o výsledek nebál," poznamenal kouč Guus Hiddink. Přesto to byl kontrast s nebojácným výkonem, který PSV předvedl na San Siru na jaře v semifinále. "Tehdy jsme cítili, že jsme neporazitelní, což letos není ten případ," dodal.

Reklama