Hlavní obsah

Je to skličující moment, bude mít na klub dopad, přiznal plzeňský kouč. Hráči těžko volili slova

Plzeň

Slova nehledal, na slušný výraz, jimž by vyjádřil zklamání z prohry a konce snu o Lize mistrů, nemyslel. „Stojí to za h....,“ ulevil si zklamaný Daniel Kolář, jen co odveta třetího kvalifikačního předkola s Maccabi Tel Aviv skončila a mistrovská Plzeň se loučila s vidinou, že bude o Champions League usilovat i v play off. „A to jsme se celý rok hnali za domácím titulem, jen abychom si mohli Ligu mistrů zahrát,“ přidával se stejně rozčarovaný David Limberský.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Útočník Plzně Aidin Mahmutovič a Tal Ben Chaim I (vlevo) z Maccabi Tel Aviv.

Článek

Právě Limberský to byl, kdo načal čtvrthodinový plzeňský kolaps, na jehož konci svítilo na ukazateli skóre 0:2 znamenající vyřazení. Vyrobil totiž penaltu na kapitána Zahaviho a izraelská mašina na góly, jak plzeňský kapitán sám před utkáním Zahaviho nazval, ji využila

Zahavi? Liška mazaná

„Křižoval jsem ho, ale i tak se mi zdála penalta hodně přizná," přiznával Limberský, že o kontakt šlo a bylo tudíž na ukrajinském rozhodčí, jak ho posoudí.

„Zahavi je chytrým hráčem. Liška mazaná, která jakmile cítí kontakt, samozřejmě padne. Kontakt tam byl, zezadu a rukama k tomu," nemínil vinit trenér Viktorie Miroslav Koubek z vyřazení rozhodčího.

„To naše chyby rozhodly. A od nejzkušenějších hráčů k tomu, takže jsme dostali hloupé a laciné góly, při nichž Zahavi prokázal svou produktivitu a efektivitu v koncovce," nemohl se dlouho vzpamatovat z prožitého šoku plzeňský kouč.

Na bezgólovou remízu hrát nechtěli

Po inkasovaném gólu totiž kolaps českého mistra vygradoval. „Tak už to bývá... Jedno mužstvo branka nakopne, druhé se začne o výsledek a postup strachovat. To byl náš případ," přiznal Limberský, že sen o bezbrankové remíze postačující k postupu do play off dostal v tu ránu trhlinu, která vzápětí vyústila ve zmar.

„Ale my na 0:0 hrát nechtěli. Šlo nám o to nedostat gól," snažil se Kolář objasnit, proč si Plzeň počínala tak pasivně a bázlivě.

„To ale v plánu vůbec nebylo. Bali jsme se hrát, snažili se dovést zápas do bezbrankového konce, v podvědomí hráčů zřejmě pracovalo, že musí volit jistotu," vyčítal svým svěřencům Koubek.

Trenér: Všechno bylo obráceně

„Přitom jsem na nich chtěl, aby byli aktivní, narušovali soupeřovu rozehrávku, kombinovali a snažili se dát gól," prozrazoval, jak zněla taktická partitura, kterou po výhře 2:1 v Tel Avivu připravil pro odvetu.

„Jenže jsme záměr nezvládli a nenaplnili, všechno bylo obráceně, protože Maccabi nás dobře napadalo a bylo celý zápas aktivnější než my. Proto jsem neskutečně zklamaný. Z chyb zkušených hráčů při inkasovaných gólech, z jalové hry dopředu, z porážky a vyřazení samozřejmě ještě víc," glosoval plzeňský trenér partii, která se jeho týmu hrubě nepovedla.

„Je to skličující moment, jenž atmosféře v klubu určitě nepřidá. Na rozdíl od loňské sezóny máme ale ještě šanci bojovat alespoň o Evropskou ligu. Proto se i přes obrovské zklamání musíme otřepat, semknout se a bojovat dál," apeloval na hráče v mrtvolně tiché kabině.

Reklama

Související témata: