Hlavní obsah

Lecjaks je bez trenéra. Forte po krachu v Lize mistrů na lavičce Bernu skončil

Bern

Vyřazení ve 3. předkole Ligy mistrů stálo trenéra Uliho Forteho místo na lavičce fotbalistů Young Boys Bern. Vedení švýcarského klubu, jehož dres obléká i český krajní zadák Jan Lecjaks, došla trpělivost po úterním debaklu 0:4 v Monaku. Young Boys v nové sezóně marně čekají na vítězství už pět zápasů.

Foto: Peter Klaunzer, ČTK/AP

Marně trenér Bernu Uli Forte v utkání s Monakem v Lize mistrů gestikuloval, povyřazení dostal od klubového vedení padáka.

Článek

Bern prohrál s Monakem oba zápasy s celkovým skóre 1:7, ve všech třech zápasech v domácí lize remizoval. Podle sportovního ředitele Fredyho Bickela tým ztratil svou cestu.

"Tomu rozhodnutí nerozumím, ale musím ho přijmout. Chtěl bych všem, kteří mě a mužstvo podporovali, ze srdce poděkovat," řekl jednačtyřicetiletý Forte, jenž působil v Bernu třetí sezónu. V předchozích dvou letech s mužstvem obsadil v lize třetí a druhé místo, loni v Evropské lize postoupili Young Boys do jarní vyřazovací fáze i na úkor pražské Sparty.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články