Hlavní obsah

Fotbalisté Artmedie chtějí obrat Inter o body

PRAHA

Co na tom, že je ve středu čeká v Lize mistrů slavný Inter Milán. Fotbalisté bratislavské Artmedie chtějí ze San Sira, které bude kvůli loňským výtržnostem fanoušků italského klubu liduprázdné, odvézt alespoň bod. Slovenský celek má po čtyřech kolech prestižní soutěže blízko k postupu do osmifinále a ve městě módy chce svou pozici ještě upevnit.

Článek

Artmedia má dvě kola před koncem základní části pět bodů a dělí se o druhé místo s Glasgow Rangers, kteří hrají v Portu. "Nebude to procházka, ale v Lize mistrů je každý zápas těžký. Chceme dobře bránit, ale vymyslet také něco před brankou soupeře," prohlásil před odletem do Itálie tvůrce hry Ján Kozák.

Vedení i fanoušky klubu ale trápí, zda bude stoprocentně fit brankář Juraj Čobej, který svými fantastickými zákroky v Lize mistrů přiváděl k zoufalství zejména fotbalisty Rangers a Porta. Kvůli zranění ramena chyběl Čobej slovenské reprezentaci v baráži proti Španělsku a vynechal také sobotní ligový zápas proti Trnavě. "Rameno mě nebolí už týden, ale na tréninku jsem cítil, že to není ono. Moudřejší budeme později," citoval Čobeje list Šport.

Jak skončí zápas Inter Milán - Artmedia Bratislava?
Hlasujte v anketě Sportu.cz!

Problémy s kolenem měl zase záložník Ondrej Debnár, který nedohrál utkání proti trnavskému Spartaku. Ve středu by ale měl být trenéru Vladimíru Weissovi k dispozici, natažené vazy v koleně prý potřebovaly pouze odpočinout. Na svou šanci bude čekat i čtyřlístek českých hráčů Aleš Hellebrand, Daniel Tchuř, Aleš Urbánek a Lukáš Hartig.

Bookmakeři věří Interu

Fotbalisté slovenského mistra nevědí, zda bude výhodou, že budou hrát před prázdnými ochozy. Inter totiž pyká za výtržnosti svých fanoušků v loňském ročníku Ligy mistrů. Někteří hráči Artmedie ale naznačili, že to možná bude o něco menší peklo než před napěchovaným hledištěm. Nebylo by prý od věci vrátit italskému týmu porážku z Tehelného pole 0:1.

Slovenské sázkové kanceláře však Artmedii nadále nedůvěřují. Fanoušci, kteří si vsadí na vítězství slovenského šampióna, mohou vyhrát osmi- až devítinásobek vkladu.

Inter je na prahu osmifinále, k jeho překročení mu stačí bod. "Ale budeme hrát na vítězství," ujistil kouč Roberto Mancini. Na jeho útočníky sice v poslední době dolehl útlum, ale Adriano, Julio Cruz a Martins se podle Manciniho vracejí do pohody. "Musejí hrát pro tým, ne se snažit sami. Pak góly přijdou," radil jim kouč.

Liga mistrů - středa (začátky ve 20:45)
Skupina E
Schalke 04 - PSV Eindhoven, rozhodčí Michel (SR)
Fenerbahce Istanbul - AC Milán, Hauge (Nor.)
Skupina F
Real Madrid - Olympique Lyon, De Bleeckere (Belg.)
Rosenborg Trondheim - Olympiakos Pireus, Allaerts (Belg.)
Skupina G
FC Liverpool - Betis Sevilla, Poulat (Fr.)
Anderlecht Brusel - Chelsea Londýn, Farina (It.)
Skupina H
Inter Milán - Artmedia Bratislava, Riley (Angl.)
FC Porto - Glasgow Rangers, Fandel (Něm.)

Reklama