Hlavní obsah

Ani výhra nad Thunem podle Grigy nespasí zpackanou sezónu

PRAHA

Týmem, který není radno podceňovat, je podle trenéra pražské Sparty Stanislava Grigy středeční soupeř letenského celku FC Thun. Duel může lehce prosvítit zachmuřený sparťanský podzim, v případě výhry by skončili sparťané na třetím místě ve skupině a zajistili by si účast v jarních bojích Poháru UEFA. "Ani výhra ale nespasí zpackanou sezónu," říkal na úterní tiskové konferenci trenér Sparty.

Foto: ARCHIV

Stanislav Griga

Článek

Spartu zastihl podzim v mizerné formě, ze sedmnácti utkání vyhrála jen čtyři. Z toho dvě ale v poháru proti soupeřům z nižších soutěží. Jinak se trápí, nezabral ani tradiční recept - výměna trenéra. Nedobře je na tom ale i Thun, kterému se v domácí soutěži také nedaří a na pátém místě tabulky má na vedoucí Basilej už patnáctibodovou ztrátu. Ve Švýcarsku Sparta v úvodu Ligy mistrů prohrála 0:1 gólem Hodzice dvě minuty před koncem zápasu.

Dobrou zprávou pro Stanislava Grigu je zdravotní stav jeho svěřenců, mimo dlouhodobých marodů je kádr v pořádku. "Nemáme zdravotní problémy, když nepočítám dlouhodobá zranění. I Matušovič, který měl problémy s angínou minulý týden, už trénoval a pojede s námi na soustředění," přiblížil zdravotní rozpoložení domácího celku.

Jak dopadne zápas Sparta - Thun?
Hlasujte v anketě Sportu.cz!

Středeční soupeř byl před startem základních skupin Ligy mistrů považovaný za velkého outsidera, do hlavní fáze prestižní soutěže se probojoval přes tři předkola. "Víme, že Thun je hodně podceňovaný a braný za outsidera skupiny. Odehrál ale dva vyrovnané zápasy s Arsenalem i Ajaxem. A se Spartou potvrdil, že k outsiderům nepatří," upozornil Griga.

Domácí lodivod i vyjmenoval největší zbraně švýcarského celku. "Mají velmi dobře organizovanou defenzívu. A Lustrinelli je hodně nebezpečný hráč, který dokáže jejich protiútoky zakončit," varoval před útočníkem Thunu.

Na jaře chceme být v Evropě

Spartu čeká zápas, který může zachránit mizerně rozběhlý ročník. "Sezóna je pokažená tak jako tak. Nemůžeme ji považovat za úspěšnou, i když zítra vyhrajeme. Všichni si samozřejmě přejeme být na jaře v evropských soutěžích. Je to pro nás velká motivace," zdůraznil Griga.

Zápas Sparta - Thun začíná na pražské Letné ve středu ve 20:45 a řídit jej bude anglický sudí Michael Riley. Prodáno už bylo téměř 12 000 vstupenek.

Předpokládané sestavy:
Sparta: Blažek - Pergl, Petráš, Lukáš, Kadlec - Pospěch, Zelenka, Hašek, Poláček - Došek, Slepička.
Thun: Jakupovic - Milicevic, Duruz, Hodzic, Goncalves - Bernardini, Adriano, Aegerter, Leandro - Lustrinelli, Sen.

Reklama

Související témata: