Hlavní obsah

Urbánek je spokojený, s Artmedií potrápili favority

BRATISLAVA

Se smíšenými pocity odcházel v úterý z promáčeného trávníku na Tehelném poli v Bratislavě český fotbalista Aleš Urbánek. Hráči Artmedie nevstřelili gól v rozhodujícím utkání s Portem a unikl jim tak postup do osmifinále Ligy mistrů. Na úkor portugalského týmu ale proklouzli do jarní části Poháru UEFA.

Článek

Urbánek byl na jednu stranu zklamaný, na druhou si ale pětadvacetiletý záložník pochvaloval, že se slovenským klubem dokázal v prestižní soutěži více než před časem v pražské Spartě. "Jsem trochu zklamaný, byli jsme blízko k postupu," vrátil se k výsledku. "Člověka to mrzí, protože nám stačil jediný gól. Na druhé straně v Lize mistrů s námi nikdo nepočítal, takže pokračování v Poháru UEFA musíme brát jako úspěch," dodal.

Přiznal, že jej vystoupení Artmedie v Lize mistrů příjemně zaskočilo. Původně počítal s tím, že se svým klubem získá bod nebo dva za remízy v některých domácích utkáních. Určitě ale neplánoval, že by Artmedia v posledním zápasu ve skupině bojovala o postup do osmifinále.

"Pokud jde o Ligu mistrů, účinkování v Bratislavě hodnotím výš než někdejší působení ve Spartě Praha. Jsem spokojenější a úspěšnější. Loni jsme se Spartou v základní skupině získali pouze bod, s Artmedií šest a trápili jsme favority," řekl fotbalista.

Sparta v předchozím ročníku Ligy mistrů skončila v konkurenci Lyonu, Manchesteru United a Fenerbahce Istanbul se ziskem jednoho bodu ve skupině poslední. Artmedia teď obsadila třetí příčku a za sebou nechala někdejšího vítěze Ligy mistrů FC Porto. Postup vybojovali fotbalisté milánského Interu a Glasgow Rangers.

Čeká jej odpočinek

Nyní si Urbánek na chvíli od fotbalu odpočine. Ode dneška tráví dovolenou doma na Moravě ve vesnici Brumov-Bylnice a těší se ze svého třítýdenního syna. Lenošit ale dlouho nebude a od 15. prosince začne s individuálním tréninkem. Dovolené hráčům Artmedie skončí 4. ledna.

O další fotbalové budoucnosti nemá Urbánek ještě zcela jasno. Stále je hráčem moskevského Spartaku, v Bratislavě je pouze na hostování. Zájem o jeho služby prý navíc projevil i jeden západoevropský klub.

Na úspěchu Artmedie se podíleli také Urbánkovi krajané Lukáš Hartig, Daniel Tchuř a Aleš Hellebrand. Podle slovenských médií úspěšné tažení v Lize mistrů vyneslo bratislavskému klubu zatím asi 4,3 miliónu eur, což je skoro 125 miliónů českých korun. Artmedia ještě může očekávat podíl z 206 miliónů eur za prodej televizních práv, která se rozdělí mezi 32 účastníků základní části soutěže ve skupinách.

Reklama