Hlavní obsah

Ranieri se kurzům bookmakerů smál. Co řekl Slimanimu, když ho posílal na hřiště?

Leicester/Praha

Příjemné zapomínání na ligovou blamáž na Old Trafford. Pro kouče mistrovského Leicesteru Claudia Ranieriho určitě. Nejprve se objevil na seznamu ostrovních sázkových kanceláří vypisujících kursy na to, kdo se po aféře a konci Sama Allardyce stane novým reprezentačním trenérem Anglie, v noci pak slavil se svými Liškami druhou výhru na scéně Champions League. „Pro mě je mnohem důležitější vítězství nad Portem, než nějaké kurzy. Přece víte, jaký mám k sázkovým kancelářím vztah,“ žertoval poté, co se nová akvizice jeho týmu Slimani stala opět katem Porta.

Foto: Eric Vidal, Reuters

Výhra nad Poertem kouče Claudia Ranieriho báječně naladila...

Článek

Sobotní prohra 1:4 v chrámu Manchesteru United italského kouče samozřejmě strašila. Tři góly, které jeho Lišky inkasovaly po rohových kopech, ještě víc. Vždyť v loňské mistrovské sezóně se nestávalo, aby Ranieriho svěřenci ztráceli koncentraci a inkasovali ze standardních situací.

Chlapče, tvůj čas nastal...

„Proto jsem před zápasem s Portem apeloval na koncentraci a na to, jak moc je důležité udržet čisté konto. Portugalský soupeř je silným, zkušeným týmem s kvalitními fotbalisty. Hráči poslechli a já své mužstvo zase poznával. Mělo opět náš duch, hrálo  jako tým, znovu prokazovalo svůj charakter," chválil Ranieri své svěřence po výhře 1:0.

Postaral se o ni Alžířan Islam Slimani, kterého Ranieri koupil v létě z lisabonského Sportingu a proti Portu ho postavil do základní jedenáctky.

„Vyprovodil jsem ho na hřiště slovy: Chlapče, nastal čas, abys dnes večer ukázal něco pěkného. Věděl jsem, že se ti v Portugalsku v zápasech proti Portu vždy dařilo," prozrazoval Ranieri. Tah se Slimanim mu skutečně vyšel. Osmadvacetiletý Alžířan utkání rozhodl.

V posledních čtyřech utkáních proti Portu se totiž trefil již pošesté!

„Po 132 letech se hrál v Leicesteru první takovýto velký zápas Ligy mistrů, proto bylo tolik důležité před našimi diváky vyhrát. Fanoušci nám předali spoustu energie a my to svedli," liboval si Ranieri, jehož tým se v Premier League zmítá na dvanácté příčce, ale svou skupinu Ligy mistrů po dvou kolech vede s plným ziskem šesti bodů, aniž by zatím inkasoval jediný gól.

„Když budeme pokračovat tak, jako jsme zahráli proti Portu, nemám o příští dny a týdny obavy," netajil se Ranieri vírou, že jeho Liškám bude zase lépe. „A nic na tom nemění, že jsme v posledních deseti minutách hodně trpěli, neboť Porto se hnalo za vyrovnáním. Jenže my prokázali koncentraci a odolnost, která nás v minulé sezóně tolik ctila."

Na kursy sázkařů reagoval pobaveně

Své mužstvo Ranieri chválil, zato na kurzy vypisované sázkovými kancelářemi, že by se právě on měl stát novým koučem anglické reprezentace, reagoval pobaveně.

„Však víte, že k sázkovým kancelářím nemám právě dobrý vztah," připomínal, že před loňskou sezónou vypsali bookmakeři kurz na ligový primát jeho Leicesteru v poměru 5000:1. Že by se teď nemýlili a Ranieri by se měl stát tím mužem, který po šedesát sedm dnů trvající epizodě Sama Allardyce ukončené aférou plnící stránky novin usedne na lavičku Albionu?

„Teď se zaměřuju jen na svůj tým," odmítl podobné spekulace.

Reklama

Související témata: