Hlavní obsah

Čtyři výhry nestačí? podivoval se jízlivý Mourinho. Za United nastoupilo i dítě z akademie

Manchester/Praha

Dvanáct bodů ze čtyř zápasů, skóre 10:1, přesto Rudí ďáblové nemají na rozdíl od fotbalistů Paris SG či mnichovského Bayernu jarní osmifinále Ligy mistrů ještě jisté. Proto byl i jejich kouč José Mourinho po vítězství 2:0 nad Benfikou trochu překvapený a také dost nerudný. „Čtyři výhry ve čtyřech zápasech nestačí, aby nás poslaly dál?“ položil řečnickou otázku, na kterou si sám odpověděl. „Zatím jsme tedy nepostoupili, což si musíme uvědomit.“

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání Manchester United - BenficaVideo: sntv

 
Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání PSG - Anderlecht

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání Manchester United - Benfica

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání Celtic - Bayern

Sestřih zápasu Basilej - CSKA

Pravdou ovšem je, že Manchester United může o jarní osmifinále připravit jen teorie. Musel by prohrát oba zbývající zápasy ve skupině a Basilej i CSKA obě střetnutí vyhrát. A vzájemnou konfrontaci s Rudými ďábly ještě hodně vysoko, neboť Mourinhův tým porazil na Old Trafford Basilej 3:0 a v Moskvě CSKA 4:1.

Za hodnocení jsou placeni odborníci

Portugalský trenérský mág by tedy mohl být spokojený, jenže opak byl pravdou. „Je lepší, aby nás výkon zhodnotili odborníci, kteří jsou za to placeni. Já jsem placen za svou práci, kterou dělám každý den a snažím se ji dělat co nejlépe," odmítl do kamer BT Sport s jizlivostí sobě vlastní glosovat vystoupení a výkon svých svěřenců v utkání s Benfikou. „Experti jsou placeni i za to, aby se vyjadřovali k mé práci, takže je nechte, aby ji komentovali."

Mourinha totiž popudila kritika, která se na jeho mužstvo snesla po sobotní ligové partii s Tottenhamem. Rudí ďáblové sice 1:0 vyhráli, ale hrou nenadchli, na což experti v televizním studiu i diváci v ochozech Old Trafford reagovali.

Chvíli trvalo, než se po partii s Benfikou, v níž Mourinho mimlochodem svou trenérskou kariéru začínal, zklidnil.

Přetahování o penaltu

„Jsem spokojený. I s výkonem," neodpustil si rýpnutí do věčných kritiků. „Vyhráli jsme poté, co jsem v sestavě vyměnil spoustu hráčů a postavil dítě z akademie McTominaye, dali jsme dva góly, máme další tři body, což znamená i více peněz pro klub. Navíc nás nepostihlo žádné vážnější zranění, jen Lingard má problémy se zády, což ale není důležité. Proto jsem víc než šťastný."

Stačilo ale, aby padl na dotaz na dohady, které na hřišti proběhly před exekucí druhého pokutového kopu a Mourinho byl zase napružený. Při první penaltě totiž Martial selhal. Gólman Benfiky Mile Svilar se tak stal v 18 letech a 65 dnech nejmladším brankářem, který v Champions League lapil pokutový kop.

Před druhou penaltou se o míč přetahovali Herrera a Lukaku, který se už v šesti zápasech neprosadil a chtěl tudíž alespoň z pokutového kopu přerušit střelecké prokletí.

Jenže Mourinho od postranní čáry zasáhl a nařídil, aby penaltu kopal Blind.

„Bylo to moje rozhodnutí. Martial, který byl na penalty určený, je v posledních dnech suverénně proměňoval, už na hřišti nebyl, takže odpovědnost na sebe chtěli vzít Herrera i Lukaku. Já však zasáhl, protože i za analýzu situace a správná rozhodnutí jsem placený."

Rozhodnutí to bylo každopádně správné, neboť Blind penaltu proměnil a Rudé ďábly tak může o jarní osmifinále připravit jen teorie.

Reklama

Související témata: