Hlavní obsah

FOTBAL ON-LINE: Ml. Boleslav - Galatasaray

MLADÁ BOLESLAV

I když po porážce 2:5 v Istanbulu výrazně poklesly naděje Mladé Boleslavi na postup do Ligy mistrů, tým se necítí předem odepsaný. Trenér Dušan Uhrin mladší před středeční domácí odvetou proti Galatasarayi (19.30 h na ČT 4) vidí postupové šance jako dvacetiprocentní. Sledujte on-line reportáž Sport.cz z utkání!

Článek

"Ještě se budeme rvát," slíbil Uhrin. "Mé zbožné přání je, aby se nám podařilo ještě v první půli minimálně jednou skórovat a neinkasovat," řekl kouč. K postupové jistotě totiž jeho svěřenci musí zvítězit minimálně 3:0. "V silách týmu to určitě je. Naše šance je znervóznit soupeře rychlým úvodem, pak by mohli dělat chyby," doufá Uhrin.

Kdo postoupí do hlavní fáze Ligy mistrů?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

Dobře ví, že klíčem k úspěchu bude bezchybná defenzíva. Ta zatím Středočechy zdobí v lize, v Istanbulu však dostala povážlivou trhlinu. "Doma se nám bude hrát lépe. Ale nemůžeme jen bránit, od začátku slibuji útočný fotbal," řekl Uhrin.

Soupeře sledoval přímo v Turecku v sobotním utkání s Manisasporem (2:2). "Byl to vyrovnaný zápas. Galatasaray mě ničím nepřekvapil, hráli stejným stylem jako proti nám," přiznal po návratu kouč Boleslavi. "Jen jsem se utvrdil v tom, že mají slabiny na krajích obrany. Zkusíme toho využít," dodal.

Kulič bude chybět

Bude to však mít o poznání těžší, protože kvůli kartám bude chybět kanonýr a kapitán týmu Kulič. Třízápasový trest si dál odpykává defenzivní záložník Abrahám. "Je to velká škoda, oba mají dobrou formu. Ale musíme si poradit bez nich. Máme dost kvalitních hráčů, kteří je mohou nahradit," připustil.

Dá se předpokládat, že post Abraháma zaujme Riegel, v útoku se zřejmě vedle Pecky objeví zkušený Holub. "Jména už v hlavě mám, ale dopředu je neprozradím," uvedl Uhrin. Vyloučena není ani varianta s Mikolandou, který už dohnal tréninkové manko. "K zápasu bude připraven," potvrdil pouze trenér.

Hráči tureckého týmu si před odvetou nepřipouštějí, že by v Lize mistrů chyběli. "Doufám, že se nám podaří vstřelit gól. To bude klíčové," uvědomuje si belgický trenér Galatasaraye Eric Gerets. Nemohou Turci po výsledku z prvního zápasu Boleslav podcenit? "Možná mají takovou náturu, ale jejich trenér tomu určitě zamezí," mínil Uhrin.

Zápas před kamerami ČT 4 řídí jako hlavní švédský sudí Hansson.

Pravděpodobné sestavy:
Ml. Boleslav: Miller - Ševinský, Brezinský, Vít, Palát - Kysela, Matějovský, Riegel, Poláček -Holub (Mikolanda), Pecka.
Galatasaray: Mondragon - Cihan, Song, Tomas, Ak - Sabri, Hasan Sas, Mehmet, Akman - Ilič, Hakan Sükür.

Reklama

Související témata: