Hlavní obsah

Ukrajinci nabízejí na finále LM ubytování, odvoz i stravu zdarma

Kyjev

Zatímco kyjevské hotely a penziony u příležitosti finále fotbalové Ligy mistrů mezi Realem Madrid a FC Liverpool, na které má do ukrajinské metropole dorazit kolem 50 tisíc fanoušků, několikanásobně zvedly ceny, řada Ukrajinců nabízí přes sociální sítě ubytování, odvoz z letiště či ochutnávku tradičních národních jídel zdarma. Chtějí tak demonstrovat ukrajinskou pohostinnost.

Foto: Phil Noble, Reuters

Liverpoolský kanonýr Mohamed Salah tleská. Potlesk by zasloužili i obyvatelé Ukrajiny za svou pohostinnost před finále Ligy mistrů.

Článek

Jedním z těch, kteří se kvůli prudkému nárůstu cen rozhodli nabídnout ubytování, je i poslanec Jehor Sobolev. Otec tří dětí, z nichž jedno je fanouškem Liverpoolu, se dohodl s příznivcem anglického celku, že dá jemu a jeho dceři zdarma k dispozici svůj byt v centru Kyjeva.

"Myslím si, že to není žádný risk. Naopak je to dobrý způsob, jak spojit lidi z různých zemí a kontinentů. Tohle dokáže fotbal," řekl agentuře Reuters jednačtyřicetiletý politik a právník. S nabídkou nechat u sebe přespat několik fanoušků přišel i ukrajinský prezident Petro Porošenko.

Ukrajinci chtějí světu ukázat, že překonali rozsáhlou politickou a ekonomickou krizi, která začala demonstracemi na jaře 2014. Potyčky s policií postupně přerostly v ozbrojený konflikt mezi ukrajinskou armádou a proruskými separatisty, který si od té doby vyžádal více než deset tisíc obětí.

Reklama

Související témata: