Hlavní obsah

Sané opustil německou reprezentaci... Aby byl u narození dcery

Mnichov/Praha

Záložník Leroy Sané opustil v pátek německou fotbalovou reprezentaci. Poté, co jej kouč Joachim Löw nevzal na mistrovství světa, za což sklidil velkou kritiku, je tu další konflikt. Vždyť dvaadvacetiletá ofenzívní hvězda Manchesteru City nastoupila v úvodním duelu Ligy národů proti francouzským mistrům světa jen na posledních šest minut... Kolem hráčova odjezdu z mnichovského hotelu bylo velké mlčení ze strany fotbalisty i vedení reprezentace.

Foto: Michael Probst, ČTK/AP

Německý reprezentant Leroy Sané po utkání s Francií.

Článek

Důvodem však nebyla rozepře s trenérem Joachimem Löwem kvůli nevytíženosti, ale rodinné důvody. Sané odjel za přítelkyní, která mu v noci na sobotu porodila dceru Rio Stellu. Její jméno však prozradil médiím až jeho otec Sulejman Sané, bývalý senegalský fotbalový reprezentant. Matkou Leroye Saného je bývalá gymnastka Regina Weberová.

Německý fotbalový talent, hrající za Manchester City na twitteru vše vysvětlil a sebral bulváru vítr z plachet, když napsal: „Velice rád oznamuji, že se mi v noci narodila dcera. Maminka i dítě jsou v pořádku. Zvlášť děkuji Trenéru Jogi Löwovi za to, že mi dovolil, abych mohl být u narození dcery. Samozřejmě budu v neděli proti Peru držet německému týmu palce."

Vedení německé reprezentace pak jen dodalo, že Sané požádal o uvolnění kouče Löwa, a ten mu vyhověl. Oba prý setrvali v přátelském rozhovoru, řečeno diplomaticky. Löw, který před zápasem s Francií pozměnil složení týmu, i když jeho kostra zůstala, naopak se Saném počítá, ke spokojenosti fanoušků.

Ti poprvé od tvrdé kritiky po neúspěšném šampionátu v Rusku, na němž Němci, obhajující titul, když vypadli už ve skupině, měli pro Löwa po remíze s Francií slova uznání.

Reklama