Hlavní obsah

Nároďák hlásí další pozitivní nález, na Slovensku ale hrát bude. Slavia požádá o stažení svých hráčů

Bratislava
Aktualizováno

Mají štěstí v neštěstí. Kontrolní testy na koronavirus u české fotbalové reprezentace v Bratislavě odhalily jeden pozitivní nález u člena realizačního týmu. Byl dán do izolace, mužstvo je připravené k utkání Ligy národů nastoupit. Slovenská hygiena nakonec utkání povolila, zápas začne ve 20:45. Reprezentace na výsledky testů čekala asi o tři hodiny déle, než bylo původně avizováno.

Foto: FAČR

Národní tým svádí boj s nákazou...

Článek

Docela drama a pořádné nervy. Dopoledne podstoupila česká fotbalová reprezentace další sérii kontrolních testů na covid-19, kolem patnácté hodiny měla znát výsledky. Slovenská hygiena o tom vedení výpravy alespoň ujistila.

Čekání se všem protáhlo o více než tři hodiny.

"Mužstvo je připraveno v hotelu a čeká na zprávu slovenské hygieny," sděloval průběžně mluvčí Fotbalové asociace ČR Michal Jurman.

Informace však přišly až po osmnácté hodině, tedy necelé tři hodiny před výkopem. "Testy odhalily pozitivní nález covid-19 u jednoho z členů realizačního týmu," zvěstovali slovenští hygienici.

Člen realizačního týmu byl okamžitě umístěn do karantény a čekalo se na další pokyny.

"Kompletní výsledky testů byly dodány se zpožděním přibližně tří hodin oproti plánu s tím, že u jednoho člena odhalily pozitivní výsledek. Ten byl okamžitě izolován. Slovenská hygiena ovšem povolila odehrát zápas v původním termínu a čase," zvěstoval nakonec Jurman.

Na informaci okamžitě reagoval předseda představenstva pražské Slavie Jaroslav Tvrdík, který na sociálních sítích prozradil, že nakažen je generální manažer reprezentace Libor Sionko. K tomu dodal, že po utkání se Slovenskem Slavia požádá o stažení svých hráčů z reprezentace.

"Nebudeme to komentovat, teď se všichni v rámci svých kompetenci soustředíme na utkání," reagoval na Tvrdikuv vzkaz Jurman.

Zápletka, že by snad mohlo dojít k zrušení střetnutí mezi domácí slovenskou a českou reprezentací a došlo ke kontumaci výsledku úvodního duelu Ligy národů, tak byla naštěstí zažehnána. Šilhavého svěřenci mohli odjet z hotelu na bratislavský stadion, kde zápas začíná ve 20.45.

Trenér se pochopitelně musí obejít bez Tomáše Součka a Patrika Schicka, kteří zůstali v Praze v karanténě a na Slovensko necestovali, stejně jako bez slávistického brankáře Ondřeje Koláře, jehož setrvání si vyžádal český mistr.

Reklama

Související témata: