Hlavní obsah

Baroš mluvil s Mbiou, ten se na něj prý nezlobí

LYON/PRAHA

Český útočník Milan Baroš z Lyonu hodlá udělat všechno pro to, aby se očistil od nařčení, že jeho gesto ve středečním utkání francouzské ligy proti Rennes mělo rasistický podtext. Telefonicky se spojil s druhým aktérem incidentu Stéphanem Mbiou, který s ním prý vedl přátelský hovor a řekl mu, že v celé záležitosti nevidí žádný problém.

Článek

Barošovi se nelíbí, co se kolem jejich hádky rozpoutalo v médiích a rozhodl se hájit proti tvrzení, že šlo o rasismus. "Budu se bránit, třeba i právní cestou, protože vím, jaká byla pravda a že v tom žádný rasismus nebyl," prohlásil v sobotu český fotbalista v rozhovoru s ČTK.

Po souboji s Mbiou si před kamerunským obráncem Rennes ucpával nos a mával před ním rukou, jakoby rozháněl zápach, což podle francouzských médií mělo rasistický podtext. Baroš to odmítá, prý chtěl dát soupeři najevo, ať mu dá pokoj. V Lyonu působí jen tři měsíce a francouzsky zatím neumí.

Incidentem se bude ve čtvrtek zabývat disciplinární komise. Pokud by usoudila, že šlo o projev rasismu, hrozil by podle pravidel trest Barošovi i jeho klubu.

Možná se s Mbiou sejde

Deník L´Equipe citoval v pátek Mbiovo vyjádření, že v Barošově gestu rasismus cítil. Při telefonickém rozhovoru s českým hráčem prý ale mluvil obránce Rennes zcela jinak. Baroš je proto přesvědčen, že jeho předchozí slova byla spíše postojem klubu. "V telefonu rozhodně nevypadal, že mi by nechtěl odpustit. Naopak. Prohlásil, že v tom nevidí žádný problém," tvrdí Baroš.

Sám se mu snažil vysvětlit, že to, co následovalo, on jako problém naopak cítí. "Mluvil se mnou naprosto přátelsky, ani náznak, že by mě nenáviděl. Vyzval jsem ho proto, aby to řekl na veřejnosti," řekl český reprezentant.

Podle Baroše není vyloučeno, že se spolu brzy sejdou, aby vše ještě probrali. "Nabídnul jsem mu, že za ním do Rennes vyrazím a sedneme si na kafe," uvedl.

Baroše také mrzí, že je nynější případ spojován s jeho loňskými výstřelky během letní přestávky v Čechách. "Tam kritika byla na místě. Udělal jsem chyby, z kterých jsem se hodně poučil a chápu, že mě média kritizovala. Jenže tady je to naopak, ničím jsem se neprovinil," prohlásil pětadvacetiletý útočník.

Reklama

Související témata: