Hlavní obsah

Lyon nabídl Baroše West Hamu, anglický klub zájem neprojevil

LYON

O služby českého útočníka Milana Baroše se prý uchází tři kluby z anglické Premier League. Šestadvacetiletý fotbalista v současnosti patří francouzskému Lyonu, kde se ale netěší důvěře trenéra Alaina Perrina. Vedení klubu svému nespokojenému hráči vyšlo vstříc a nabídlo jeho hostování anglickému West Hamu. Ten ale s díky odmítl.

Článek

Hráčův manažer Pavel Paska nedávno pro deník Daily Star označil za nejpravděpodobnější odchod Baroše do španělské, nebo anglické ligy, což bylo prvním impulzem k zájmu o jeho služby ze strany Birminghamu, Middlesbrough a Wiganu.

Českého reprezentanta už Lyon nabídl anglickému West Hamu, který nemá ofenzívních hrotů na rozdávání. Podle listu The Independent, ale vedení účastníka Premier League nabídku na hostování šestadvacetiletého hráče odmítlo. Trenér londýnského týmu Alan Curbishley je totiž navýsost spokojen, že i navzdory zraněním jeho tým hraje v poklidném středu tabulky, a tak Baroše odmítl. Přitom ale naznačil, že v zimě jednoho útočníka na hostování přivede.

Baroš se v kádru několikanásobného francouzského mistra po nadějném začátku neprosadil, v neděli dostal příležitost nastoupit v lize přesně po dvou měsících. Ze střídačky naskočil do zápasu proti Štrasburku v 69. minutě, ve kterém již jeho spoluhráči vypracovali pohodlný náskok 3:0. Sám pak pěknou patičkou připravil první ligový gól pro Françoise Clerka.

Byla to v jeho případě ale spíš labutí píseň, v zimním přestupovém období totiž zřejmě klub opustí. „Jeho přestup do některého španělského, nebo anglického klubu se může uskutečnit,“ komentoval Barošovu situaci jeho manažer Pavel Paska pro Daily Star a dodal: „Jde především o to, aby měl šanci se pořádně připravit na blížící se evropský šampionát.“

Na Barošovo volání o pomoc zdá se nejrychleji zareagovaly tři týmy z Premier League - Birmingham, Middlesbrough a Wigan. V Anglii Baroš již dříve působil, za Liverpool a Aston Villu nastoupil do 159 utkání a vstřelil 41 branek, s prvně jmenovaným klubem navíc v roce 2005 triumfoval v prestižní Lize mistrů. Pokud by šestadvacetiletého útočníka ulovil Wigan, setkal by se v mužstvu s bývalým spoluhráčem z Anfield Road Emilem Heskeym.

Reklama

Související témata: