Hlavní obsah

Nováček z Brestu prohrál s Rennes a přišel o vedení v tabulce

PAŘÍŽ

Fotbalisté Brestu s českou dvojicí Mario Lička, Tomáš Mičola v sobotu ve 14. kole francouzské ligy prohráli 1:2 na půdě Rennes. Přišli tak o vedení v tabulce, kam poskočil Montpellier po výhře 1:0 nad Nice. O bod zpět na druhém místě je Paris St. Germain o skóre před Rennes, které má navíc zápas k dobru.

Foto: Stephane Mahe, Reuters

Fotbalisté Rennes oslavují gól v síti Brestu.

Článek

Brest šel do utkání s bilancí jediné prohry v předchozích deseti zápasech, ovšem proti Rennes se mu nedařilo. Gól dali hosté až v nastaveném čase po penaltě Grougiho. To již byl na hřišti i Mičola, který čtvrthodiny před koncem vystřídal Ličku.

Na čtvrté místo o dva body za vedoucí Montpellier se posunul obhájce titulu Marseille. Olympique se však na vítězství nad Toulouse hodně nadřel, zvláště když Taiwo neproměnil pokutový kop. Dvě minuty před koncem se však prosadil Ayew a zařídil důležitou výhru.

Francie - 14. kolo
Nancy - Valenciennes 2:0 (29. Luiz, 74. Vahirua), Paris St. Germain - Caen 2:1 (40. Hoarau, 50. Erding - 85. Al Arábí), Rennes - Brest 2:1 (39. Ekoko, 82. Leroy - 90.+1 Grougi z pen.), Sochaux - Lorient 2:0 (43. Maiga, 59. Ideye), St. Etienne - Auxerre 1:1 (53. Perrin - 28. Mignot), Toulouse - Marseille 0:1 (88. Ayew), Nice - Montpellier 0:1 (83. Giroud).

Reklama

Související témata: