Hlavní obsah

Stoper Rozehnal z Lille přispěl gólem k přestřelce s Bordeaux

LILLE

Český obránce David Rozehnal v této sezoně francouzské fotbalové ligy poprvé skóroval. Jednatřicetiletý stoper svou brankou přispěl k málo vídané přestřelce 4:5 s Bordeaux, za které odehrál 69 minut v základní sestavě reprezentační záložník Jaroslav Plašil.

Foto: Jean-Yves Bonvarlet, Reuters

David Rozhenal v dresu Lille (vlevo) a Romain Rocchi z Arles-Avignon.

Článek

Lille prohrávalo už od druhé minuty, kdy otevřel skóre útočník Maurice-Belay. Rozehnal srovnal skóre o šest minut později, po rohovém kopu dokázal do sítě dorazit svůj předchozí hlavičkový pokus. Před vlastní brankou však nedokázal zabránit tomu, aby se prosadili všichni členové útočného tria hostů - Obraniak, znovu Maurice-Belay a po Plašilově pasu také Gouffran.

Domácí se ale nevzdali a tříbrankový náskok soupeře stáhli. Na zásahy Hazarda a Debuchyho navázal Roux a v poslední minutě srovnal na 4:4. Radost na stadionu Lille Metropole však nevydržela dlouho; v druhé minutě nastavení se podruhé v zápase trefil Obraniak a rozhodl o třech bodech pro Girondins.

Pro Lille znamená ztráta všech bodů výrazný problém, na třetí příčce má už desetibodové manko na druhý Montpellier. Před ním se v čele osamostatnil Paris St. Germain, kterému k tomu stačila bezbranková remíza v Nice, jeho první bodová ztráta v novém roce.

Francouzská fotbalová liga - 23. kolo:
Lille - Bordeaux 4:5 (8. Rozehnal, 65. Hazard, 75. Debuchy, 90. Roux - 2. a 50. Maurice-Belay, 17. a 90.+2 Obraniak, 60. Gouffran), Toulouse - St. Etienne 0:1 (71. Aubameyang), Nice - Paris St. Germain 0:0

Reklama

Související témata: