Hlavní obsah

Fotbalové mistrovství Evropy startuje přesně za měsíc

PRAHA

Přesně za měsíc 7. června v 18 hodin nastoupí v Basileji česká fotbalová reprezentace k úvodnímu utkání EURO 2008 s domácím Švýcarskem. Stále však není jasné, zda ji povede jako kapitán Tomáš Rosický. Nejdůležitější z opor národního mužstva totiž pořád zůstává na marodce.

Článek

Zraněná podkolenní šlacha Rosickému nedovolí zahájit naplno trénink. Sraz národního týmu před závěrečným soustředěním je 19. května. Jasno o Rosickém by však mělo být podle informací Práva koncem tohoto, nejdéle ale začátkem příštího týdne. „Veškeré informace o zdravotním stavu Rosického si řídí Arsenal,“ konstatoval tiskový mluvčí reprezentace Lukáš Tuček. Naděje, že mozek mužstva na ME odjede, je den ode dne menší.

Nedvěd stále mlčí

Nic nového není ani kolem Pavla Nedvěda. Ten by měl do konce týdne vyřešit další působení v Juventusu. Týmu pomohl ke třetí příčce v lize, a tudíž ke kvalifikaci o Ligu mistrů. „Je pravděpodobné, že se s Juventusem dohodne na pokračování, ale stoprocentní to také není. Teprve pak bude řešit otázku, zda se vrátí nebo nevrátí na šampionát do národního týmu,“ řekl Právu Nedvědův nejbližší spolupracovník v Česku Bronislav Šerák.

Naštěstí další hráči jsou v pořádku. Gólman Petr Čech je ve formě a sundal chránič sešité brady. Ze šesti nejčastěji využívaných obránců se dostává do formy Marek Jankulovski, pár minut už si zahrál Radoslav Kováč, válí Tomáš Ujfaluši, Zdeněk Grygera a Zdeněk Pospěch, jen David Rozehnal jednou hraje a jednou ne.

Ze stabilních záložníků jsou oporami svých týmů Libor Sionko, Jan Polák, Tomáš Galásek a Jaroslav Plašil. Marek Matějovský střídá, na trávník se vrátil David Jarolím. Zato útočníci Jan Koller, Milan Baroš ani Martin Fenin góly nedávají, trefuje se jen Stanislav Vlček. Příznivci české reprezentace tak mohou jen doufat, že všichni najdou formu i mušku pod alpskými velikány.

Reklama