Hlavní obsah

Svaz potrestal viníky za trapas, zástupcům Litvy se omluvil

PRAHA

Po úterním trapasu, kdy zástupci Českomoravského fotbalového svazu zaměnili v tiskových materiálech středečního soupeře v přátelském utkání Litvu za Lotyšsko, rezignoval tiskový mluvčí ČMFS Václav Tichý. Zodpovědnost tak převzal ředitel svazové komunikace. Vedení ČMFS se oficiálně omluvilo Litevskému fotbalovému svazu a velvyslanectví Litvy v Praze.

Článek

V magazínu pro úterní přípravné utkání s Litvou svaz zaměnil vlajku Litvy a Lotyšska, na týmové fotografii byla reprezentace Lotyšska. Litevská vlajka byla obráceně během státní hymny, Litevci navíc museli poslouchat lotyšskou hymnu. Po zaznění prvních tónů se hostující fotbalisté nestačili divit...

Společně s Tichým ke konci května končí i jeho zástupce Milan Bartůněk, finanční pokutou byl potrestán Miroslav Liba. Někdejší ligový rozhodčí je pracovníkem logistiky a služeb ČMFS.

„Byly vyvozeny důsledky vůči pracovníkům sekretariátu, kteří tyto neomluvitelné chyby způsobili,“ stojí v tiskové zprávě ČMFS. Svaz rovněž hodlá v nejkratší době zpřísnit vnitřní kontrolní mechanismy, aby se v budoucnu podobná pochybení neopakovala.

Zápas na stadiónu v Edenu vyhráli čeští fotbalisté po gólech Jana Kollera 2:0.

Reklama