Hlavní obsah

Pospěch: Při gólu jsem řval na celý hotel

SEEFELD

Bezprostřední dojmy českých fotbalistů z dějiště evropského šampionátu přináší každý den rubrika Můj den na EURO. V neděli hovořil s redaktory deníku Právo obránce Zdeněk Pospěch.

Článek

„Nebylo to nic příjemného, zůstat sám na hotelu. Kluci v pátek dopoledne odjeli a najednou bylo všude takové až nepříjemné ticho. Od lékařů jsem dostal nějaká antibiotika a prášky pro rychlé sražení horečky a nějaký sprej do úst. Ani jsem nekoukal, co mi dávají. Našim doktorům věřím. Teplotu už nemám tři dny, což je pozitivní. Vrací se mi síla, ale na stoprocentní zátěž to ještě není.

V pátek v Seefeldu lilo. Až v sobotu dopoledne jsem se šel projít, ale odpoledne jsem zůstal na hotelu, protože znovu pršelo. Takové počasí nemám rád. Hodně jsem odpočíval. Musím poděkovat personálu. Starali se o mne fantasticky. Hodně jsem se potil, takže mi pořád převlékali povlečení, abych byl v suchém. Slovenský kuchař Pepa mi vyvařoval, náramně jsem si pochutnal.

Při našem zápase jsem nevěděl, co mám dělat. Nakonec jsem si pustil televizi na pokoji a prožíval ho tam. Nervy to byly hrozné. Když nemůžete být na hřišti ani na lavičce a ještě jste sám, to se nedá popsat. Když dal Svěrkoš gól, řval jsem tak, že mě muselo být slyšet po celém hotelu.

Počkal jsem až kluci před půlnocí přijeli z Basileje. Tak jsem jim pogratuloval. Ono to v televizi nevypadlo nijak zvlášť pěkně. Většinou jsme se bránili, ale důležité jsou tři body. Je to vzpruha do dalších utkání, situaci držíme ve svých rukách, v tuto chvíli se nemusíme na nikoho ohlížet ani spoléhat na cizí pomoc.

Proti Portugalsku už bych chtěl alespoň na lavičku. Nemoc nebyla dlouhá. Věřím, že rychle doplním síly, budu zase v pohodě. Strašně by mě mrzelo, kdybych klukům nemohl pomoct.“

Redaktory Práva a Sport.cz na ME přepravuje Auto Janák

Reklama

Související témata: