Hlavní obsah

Fanoušci Anglie chtěli během zápasu s Andorrou napadnout své fotbalisty

BARCELONA

Velká skupinka anglických fanoušků se během středečního utkání s Andorrou pokusila napadnout hráče svého národního týmu, kteří se nevešli do sestavy a seděli na tribuně. Anglická Fotbalová asociace (FA) potvrdila, že se reprezentanti těsně před poločasovou přestávkou raději odešli schovat do kabiny.

Článek

Anglický národní tým nedokázal na barcelonském stadionu skórovat proti outsiderovi dlouhých 54 minut. Před poločasem došla několika fanouškům trpělivost a šli si nespokojenost vybít na skupince náhradníků. Mezi hráči na tribuně byla i hvězda Chelsea Frank Lampard, který si v pondělí zlomil na tréninku zápěstí. Před naštvanými diváky je zachránili až pořadatelé a včasný ústup do kabin.

Nejhorší vztahy mezi fanoušky a hráči v historii

Chování příznivců vzbudilo v Anglii rozpaky. "Kdy naposledy museli čelit hráči takovým přívalům zášti od vlastních fanoušků?" uvedl komentátor BBC Jonathan Legard. Na stadionu navíc podle BBC nebyla dostatečně zajištěna pořadatelská služba. "Vztahy mezi hráči a fanoušky se každopádně dostaly do nejhoršího stavu v historii," tvrdí Legard. Trenér Steve McClaren čelí po sérii neúspěšných výsledků silnému tlaku veřejnosti i médií, bulvární deník The Sun jej v den zápasu dokonce vyzýval k opuštění planety. McClaren pak odmítl na pozápasové tiskové konferenci odpovídat na dotazy novinářů.

Proti Andoře se nakonec jeho tým zlepšil a ve druhé polovině už outsidera jasně přehrál. O vítězství se postaral dvěma góly záložník Steven Gerrard, v nastaveném času přidal třetí branku David Nugent z druholigového Prestonu. I přesto se po závěrečném hvizdu dočkali angličtí hráči pískotu a bučení od vlastních příznivců, kterých do Barcelony přijelo na 15 tisíc. Svými pokřiky se dožadovali McClarenova odvolání.

Reklama

Související témata: