Hlavní obsah

Brückner litoval zbrklosti a nervozity

SERRAVALLE

Jen jako povinné vítězství označil sobotní kvalifikační duel v San Marinu český trenér Karel Brückner. Jeho svěřenci po většinu zápasu vedli jen 1:0, dvěma góly v závěrečné čtvrthodině upravili skóre na 3:0. Přesto nepřesvědčili a ve středu proti Irsku budou postrádat Kollera. Místo toho Brückner povolal ještě v sobotu večer Libora Doška ze Sparty.

Článek

Před zápasem se spekulovalo, kolik gólů favorizovaní Češi nejhoršímu evropskému celku nastřílejí. Svěřenci Karla Brücknera byli nakonec rádi, že si skóre vylepšili alespoň třemi přesnými zásahy. Více se jim proti dobře fungující obraně soupeře nepodařilo. „Koncovka byla špatná. V naší hře byla zbrklost, nervozita,“ shrnul největší potíže českého celku jeho kouč.

Tři body se počítají, svoji váhu mají zejména po remíze nejbližšího pronásledovatele Irska na Slovensku. „Bylo to povinné vítězství s komplikacemi. Ty jsme si udělali sami tím, že jsme se neuklidnili druhým gólem. Chtěli jsme hrát bez faulu, aby hra byla plynulá. To se nám nedařilo. Nakonec jsme za to doplatili zbytečnou kartou,“ litoval napomínání Jana Kollera, který bude pro disciplinární trest na Letné chybět. „Je to komplikace. Musíme se na to ale připravit. Budeme hrát jiným stylem a možná i v jiném postavení,“ dodal Brückner.

Jiným stylem ale Češi pravděpodobně hrát nebudou, ještě večer po sobotním utkání Brückner povolal Libora Doška. Přestože okamžitě po zápase říkal, že potřebuje čas k rozmyšlení variant. Útočník Sparty je typová náhrada za Kollera.

Přesto faul forvarda Monaka trenéra rozesmutnil, Koller je v Brücknerově konceptu jedním z klíčových mužů. „Byl to naprosto zbytečný faul. S tím si neporadíme. Od prvního dne jsme hráčům připomínali, že San Marino hraje vyloženě na fauly .A my jich nasekáme na dvacet nebo třicet,“ řekl na pozápasové tiskové konferenci kouč, jenž Kollerovi zbytečnou žlutou kartu nevyčte. „On si ji vytýká sám. Co se stalo, to už se nenapraví. Musíme už myslet na Irsko,“ přemýšlí už nad středečním soupeřem trenér.

Reklama

Související témata: