Hlavní obsah

Jankulovski: Chtěli jsme na trávníku odpovědět kritikům

Hrdinou středečního večera v České republice byl určitě reprezentační obránce Marek Jankulovski. Svou brankou z 15. minuty zajistil v klíčovém zápase kvalifikace o mistrovství Evropy 2008 veledůležitou výhru 1:0 nad Irskem. Po pražském zápase předstoupil před novináře hráč italského velkoklubu AC Milán přesto evidentně v ne příliš dobrém rozpoložení, za což zřejmě může především údajně přehnaná kritika týmu vedeného koučem Karlem Brücknerem ze strany novinářů.

Článek

Díky výhře nad Irskem je český výběr kousek od postupu, jak moc byl klíčový zápas těžký?

Je to důležité vítězství, protože zápas nebyl vůbec jednoduchý. Všichni jsme se těšili na trávník, abychom rázně odpověděli na přehnanou kritiku. Dokázali jsme, že umíme bojovat i hrát fotbal.

Váš gól určil konečné skóre, jak jste rozhodující akci utkání viděl vy?

Po obdržení míče jsem naznačil střelu a narazil si s Plašilem. Ten mi balón výborně přistrčil, já si jej posunul podél obránce a dokázal překonat irského brankáře.

Co se vám honilo hlavou při oslavě trefy za Givenova záda?

Z gólu jsem měl obrovskou radost. Nějakou kritiku jsem ochotný, stejně jako moji spoluhráči uznat, ale myslím si, že toho bylo a je na naší adresu až moc.

Jak moc jsou v tuto chvíli tři body pro tým důležité?

Vítězství nás určitě povzbudí, protože jsme ukázali, že jako tým držíme pospolu.

Zdálo se, že se vám podařilo obdržet v jednom utkání dvě žluté karty a přesto nebýt vyloučen...

První žlutá karta nebyla pro mě, ale pro Tomáše Ujfalušiho. Zjistil jsem to po cestě do kabiny po prvních pětačtyřiceti minutách. Tu, kterou rozhodčí dal v druhém poločase mně, považuji za absolutně nesmyslnou. Normálně jsem rozehrál trestný kop, ale rozhodčí hru vrátil a napomenul mě.

Jak moc utkání proti ostrovnímu celku bolelo?

Věděli jsme, že do toho Irové dají všechno a bude to bolet. Myslím si, že jsme se na to připravili a hráli jsme taky od podlahy.

Marku, dalo by se říct, že jsme jednou nohou na EURO?

Samozřejmě jsme se přiblížili. Máme to dobře rozjeté, ale je třeba ještě jednou zvítězit. Máme na to ale tři pokusy a dostatečně silný tým.

Reklama

Související témata: