Hlavní obsah

Trenér Španělů Aragonés nabídl rezignaci, svaz to odmítl

MADRID

Trenér španělské fotbalové reprezentace Luis Aragonés nabídl rezignaci, ale svaz ji zatím odmítl. Postavil se tak za hlavního kouče i po překvapivé porážce, kterou národní tým utrpěl v kvalifikačním zápase v Severním Irsku. Minulý týden mu v boji o postup na mistrovství Evropy podlehl 2:3.

Článek

Aragonés dostal od svazových funkcionářů 48 hodin na to, aby se definitivně rozhodl. "Požádal nás o dva dny, aby došel ke konečnému rozhodnutí. Má naši plnou důvěru a podporu a on bude mít poslední slovo," řekl mluvčí španělské federace Jorge Carretero.

Aragonés se po neúspěchu v Severním Irsku stal terčem ostré kritiky. Španělská média si nebrala servítky a připomněla osm let starou porážku Španělů na Kypru, která tehdy stála místo kouče Javiera Clementeho. "Před pár měsíci byl každý přesvědčený, že je ideální osobou pro tuto práci. Jediné, co se stalo, byla porážka v utkání se Severním Irskem, ale to je fotbal," vysvětlil mluvčí, proč se svazu nelíbí náhlá změna postoje veřejnosti.

Sedmašedesátiletý trenér vede španělské fotbalisty od července 2004. Před letošním mistrovstvím světa řekl, že odejde, pokud jeho svěřenci nepostoupí alespoň do čtvrtfinále, ale pak rozhodnutí změnil. Navzdory vyřazení v osmifinále nakonec zůstal u týmu i pro evropskou kvalifikaci.

Reklama

Související témata: