Hlavní obsah

První trefy Kuličovi s Jarolímem udělaly radost

LIBEREC

Většina hráčů se sobotní zápas proti trpaslíkovi ze San Marina možná brzy vymaže z hlavy, ale Marek Kulič a David Jarolím si ho určitě vybaví třeba i po skončení kariéry. Oba se v něm totiž poprvé trefili za reprezentační áčko.

Článek

"Jsem šťastný, že se to povedlo," říkal za pár dní jednatřicetiletý Kulič. První gól zaznamenal při svém třetím reprezentačním startu a český tým poslal v sobotu výstavní trefou v 15. min. do vedení. "Odražený balón jsem si sklepl na prsa, dobře to skočilo a trefil jsem to pěkně. Gólman neměl šanci," popisoval boleslavský útočník.

Na hrotu nastoupil spolu s ostřílenými reprezentanty Kollerem a Barošem. "Myslím, že jsme si rozuměli dobře. Proti takovému soupeři se hodně útočí a každý z nás dal aspoň jeden gól. Hlavně Honza s Milanem se potřebovali střelecky chytit a já vlastně taky. Pár zápasů jsem vyšel naprázdno, měl jsem to trošku v hlavně a určitě mi zase trochu stoupne sebevědomí,"přiznal Kulič, kterému se tak splnil další velký sen. "Teď už bych byl jen rád, aby přibylo pár dalších startů," prozradil.

Jarolím se do střelecké listiny zapsal zkraje druhého poločasu. Trefou bez přípravy zvyšoval na 5:0. "I když jsem dal první gól za nároďák proti slabšímu soupeři, stejně se počítá," řekl záložník Hamburku, který dostal důvěru v základní sestavě. A patřil k nejlepším z českého týmu. "Snažil jsem se být aktivní, byly tam i nějaké gólové asistence. Je důležité, aby člověk v zápase s takovým týmem aspoň něco ukázal."

Jarolím uznal, že proti tak slabému soupeři ještě na reprezentační úrovni nehrál, dost možná by lovil v paměti i horší klub. "Ale na druhou stranu si v takovém utkání můžete aspoň některé věci vyzkoušet," dodal sedmadvacetiletý fotbalista, který měl v sobotu večer radost nejen kvůli vstřelenému gólu. "Bylo to totiž moje první vítězství v sezóně..."

Reklama