Hlavní obsah

Kouč San Marina byl nadšený

LIBEREC

I když si tým amatérů ze San Marina vezl po třináctibrankovém přídělu od Němců dalších sedm z Liberce, jeho kouč Giampaolo Mazza byl po utkání doslova nadšený.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Brankář San Marina Valentini chytá střelu Jana Kollera.

Článek

"Hráli jsme proti týmu, který patří k nejlepším v Evropě. Výsledek pro nás není tak důležitý. Pro mne jako trenéra je cenné, že moji hráči bojovali s velkým nasazením. Fotbal je pro nás vždycky na prvním místě, stojí výš než výsledek," odmítl jakoukoliv trudnomyslnost po dalším debaklu.

"Český tým proti nám nastoupil v nejsilnější sestavě. To znamená, že k nám cítili respekt. My tyhle hráče známe jen z televize a teď jsme proti nim mohli hrát v krásné atmosféře," rozplýval se Mazza nadšením. Dotaz, zda přece jen nejsou takové debakly ostudou a nebylo by lepší hrát v předkvalifikaci proti sobě rovným, k trenérovi tlumočník ani nepustil...

Nejspíš proto, aby mu nekazil radost. Faktem je, že sedm branek bylo v sobotu pro tým San Marina milosrdným přídělem. Proti slabšímu soupeři český tým v kvalifikaci ještě nehrál. I Andorra byla silnější, byť dostala v Liberci loni na jaře o gól víc.

Reklama

Související témata: