Hlavní obsah

Slovenský tisk: Očekávané waleské peklo se proměnilo v ráj

BRATISLAVA

Slovenští fotbalisté zhltli waleského draka jako malinu. Z očekávaného pekla se stal ráj s pěti výstavními góly v síti ostrovanů. Takto oslavuje slovenský tisk sobotní triumf svých fotbalistů v Cardiffu, tým však už myslí na středeční těžký test v evropské kvalifikaci proti Německu. Po pohádkovém večeru v Cardiffu se prý mírně upevnila i pozice reprezentačního trenéra Dušana Galise.

Článek

"Slovenský fotbal po kruté lekci od Čechů zažil krásné chvíle. Takové, o jakých se s oblibou mluví, že jsou neopakovatelné," napsal deník Sport. Výkon Slováků měl podle něj šmrnc a list jej označil velkou parádu. "Co dokázali na britské půdě s Walesany udělat Slováci, to nedokázali ani Brazilci," přidává Sport.

"Na pyšném cardiffském stadionu Millenium rýžovali v sobotu slovenští fotbalisté jako v zlatém dole," komentoval výkon Slováků deník Sme. Slováci podle něj dokonale odčinili debakl s Českem a do puntíku splnili předpovědi, s kterými odlétali. "Tři body jsou zpátky a všichni doufají, že fanoušek taky. Ve středu proti Německu ho fotbalisté budou opět potřebovat," píše Sme.

Slováky přijela do Cardiffu podpořit netradičně početná skupina fanoušků, většinou pracujících v Británii. "Díky děvčata a kluci, vám, kteří jste rozhoupali jeden sektor nádherného Millenia," uvedl Sport s tím, že fotbalisté se jim za povzbuzování odvděčili hokejovým výsledkem a pocitem, že to stálo za to.

Místo oslav zbrojí na Němce

Pravda konstatuje, že Slováci rozstříleli Wales až nečekaně lehce a připravili mu na domácím hřišti druhou nejtěžší prohru v historii. "V prvním střetnutí na soupeřově hřišti v kvalifikaci ME 2008 si vysloužili jedničku s hvězdičkou především za efektivní hru," hodnotí list. Všímá si taky netradičně vysoké efektivity hostů, kteří proměnili v gólovou radost pět ze čtrnácti vyslaných pokusů na branku.

"Naděje na postup opět žije," píše bulvární Nový Čas. Trenéru Galisovi, o jehož budoucnosti na lavičce týmu se již nějakou dobu vedou diskuse, podle listu vyšel riskantní tah s novými hráči. Galis vynechal ze sestavy několik fotbalistů, kteří hráli proti Čechům, přičemž média si nejvíce všímala nepovolání útočníka Glasgow Rangers Filipa Šeba. "Místo oslav vítězství ve Walesu teď fotbalisté zbrojí na Němce," uvedl Nový Čas.

Reklama

Související témata: