Hlavní obsah

Smutní Rusové berou bronz

VÍDEŇ

Ruským fotbalistům nebylo po prohraném semifinále příliš do řeči. Roman Pavljučenko, který se dostal sice ke třem střelám, ale netrefil branku, jen prošel mixzónou a všem, kteří ho oslovili, s prázdným výrazem říkal: „Promiňte, dnes ne.“ Stejně si počínala i většina jeho spoluhráčů. Krutou porážku neunesli.

Článek

Někteří se přeci jenom zastavili... „Před zápasem jsme si říkali, že musíme na krutou porážku 1:4 ze skupiny zapomenout, že tohle bude jiný zápas. V první půli to ještě šlo, udrželi jsme Španěly a sami se dostali do pár slibných akcí, ale ve druhém poločase nás úplně rozebrali,“ krčil rameny Alexandr Aňukov.

„Jsme z výsledku hodně zklamaní. Bojovali jsme, ale na Španěly jsme prostě neměli. Byli lepší, než v prvním vzájemném utkání. Myslím si, že jsme nepodali maximální výkon, i když jsme se opravdu snažili. Máme mladé mužstvo, které udělalo trpkou zkušenost a teď je zklamané. Ale nemáme se na tomto turnaji za co stydět, až na ty zápasy se Španěly. Myslím si, že bronzové medaile jsou úspěchem a tým má perspektivu, tohle nebylo jeho maximum, to má před sebou,“ dodal kapitán Sergej Semak.

„Prohráli jsme s velmi dobrý soupeřem, který podal úžasný výkon. Ve druhém poločase už se nám nepodařilo navázat na slušný výkon z toho prvního. Španělé umí hrát na jeden dotek, neutralizují tím soupeře. Nepustili nás do šance, ale my je v první půli také ne. Musím uznat, že Španělé si zasloužili vyhrát. Teď jsme zklamaní, ale až opadnou emoce, budeme hrdí na to, co jsme tu dokázali,“ konstatoval kouč Guus Hiddink.

Redaktory Práva a Sport.cz na ME přepravuje Auto Janák

Reklama

Související témata: