Hlavní obsah

Bývalý reprezentant Týce přijel do Seefeldu navštívit kolegy

SEEFELD

České fotbalisty sledují během přípravy v Tyrolsku i prominentní diváci. V úterý se na bývalé spoluhráče přijel podívat Roman Týce, který se s většinou reprezentantů zná ze svého působení v národním celku. „Před čtyřmi lety jsem tu byl ještě jako hráč, před dvěma roky jsem se alespoň přijel podívat. Bylo příjemné se s kluky pozdravit,“ řekl novinářům hráč třetiligového německého Unterhachingu.

Článek

Týceho služby si Brückner nemohl vynachválit, univerzálnost defenzivního fotbalisty s oblibou využíval. Nyní už nehraje na nejvyšší úrovni. „Užívám si fotbalového klidu v Unterhachingu, se kterým jsme se letos pokoušeli o návrat do druhé ligy,“ popsal svůj poslední ročník fotbalista, který v bavorské metropoli strávil poslední dekádu. „Deset let jsem na jednom místě, po devíti letech v Mnichově 1860 teď na předměstí Mnichova.“

Právě ze 130 kilometrů vzdáleného velkoměsta zamířil do Seefeldu pozdravit kamarády. „Z Mnichova to mám jen asi hodinku cesty, před středečním odjezdem do Čech jsem se musel přijít podívat,“ uvedl bývalý hráč Sparty a Liberce.

Z reprezentantů se zná nejlépe s Jankulovskim, Ujfalušim, Grygerou, Barošem a Kollerem, dobře naladění fotbalisté na něj z hřiště pokřikovali, že během tréninku se s novináři nemluví. Za bývalými spoluhráči se byl Týce podívat i v hotelu Dorint, čekalo tam na něj překvapení. „Zaskočil mě Vláďa Šmicer, který natáčel se štábem Primy.“

Týce českému celku věští úspěch. „Máme hodně zkušený mančaft, kluci hrají v kvalitních klubech a jsou v nejlepších letech. Mistrovství Evropy je krátkodobá záležitost, šance jsou otevřené,“ nevylučuje české překvapení.

Zdravotní problémy sympatickému hráči málem zapříčinily konec kariéry. „Loni jsem byl přesvědčený, že po dvou letech problémů se zraněními skončím. Fotbal si teď vysloveně užívám,“ pochvaluje si poslední rok Týce, kterému klub nabídl roční prodloužení smlouvy. „Ještě to zkusím, příští rok by měla být třetí liga národní. Bude kvalitní,“ těší se na novou výzvu fotbalista, který ve středu podepsal novou smlouvu.

Redaktory Práva a Sport.cz na ME přepravuje Auto Janák

Reklama

Související témata: