Hlavní obsah

Kapitán Ujfaluši: Pořád vyřazení nevěřím

Jako kapitán tým k úspěchu nedovedl. Reprezentační stoper Tomáš Ujfaluši mohl jen smutně sledovat křepčící Turky, kteří vystavili českým fotbalistům na ME stopku už po základní skupině. „Je to neuvěřitelné, pořád tomu nevěřím. Po pětasedmdesáti minutách vedeme dva nula a prohrajeme. Myslím si, že to se asi už nikdy nestane,“ smutnil po nedělním ženevském utkání Ujfaluši.

Článek

Zažil už jste podobný kolaps?

Nezažil a doufám, že už znovu nezažiju.

Kde byla chyba při třetím gólu? Nevyšel ofsajd systém?

Nevím, jestli ofsajd byl, nebo ne. Altintop byl sám, jeden z nás proti němu vyrazil. Přesto Nihat dostal míč. Tak se prohrávat zápasy nesmí.

Kontrast mezi první a druhou půlí byl značný. Proč?

Měli jsme více sil, oni po přestávce hráli vabank. Tlačili se všemi hráči dopředu, všechno dali na jednu kartu. Vsadili na stejnou věc, jako my proti Portugalsku.

Byli jste kousek od postupu. Zklamání je určitě obrovské...

Nedá se popsat, co člověk cítí a drží v sobě. Asi se to projeví, až odjedeme domů. Uvědomíme si, že jsme byli na dosah na čtvrtfinále, kde je už možné všechno. Prohráli jsme si zápas sami, škoda.

Co týmu chybělo k postupu mezi nejlepší osmičku mistrovství?

Měli jsme zůstat u hry z prvního zápasu a sbírat body. Než hrát hezký fotbal a prohrávat. Byla to i smůla, dneska to nebyl náš den.

Dá se někomu něco vyčítat?

Proč? A komu? Vždycky je to o týmu. Těžko se mi mluví, vše mi dojde později.

Bolí víc vyřazení na MS 2006 v Německu nebo to letošní?

Německo nebolelo jako tohle. Tam jsme o postup po hloupých chvílích přišli sami. Tady byl postup na dosah. Měli jsme to dotáhnout do vítězného konce.

S reprezentací se loučí několik hráčů i trenér Brückner...

Spíme na hotelu, bude čas na poděkování i rozlučku. Mrzí nás to nejen kvůli trenérovi, ale i kvůli klukům, co jsou tady s námi naposledy. Mohli jsme rozloučit důstojně.

Plánujete pro trenéra poděkování, že táhl národní tým šest let?

To ještě vymyslíme, byly to nádherné a úspěšné roky. I když jsme se dvakrát po sobě nedostali ze skupiny, budeme vzpomínat my i fanoušci v dobrém udělal strašně moc.

Co budete dělat po ME?

Pojedu za známými do Florencie. Budu odpočívat, loučit se už nebudu.

Už můžete potvrdit své nové angažmá?

Zatím ne, nemám náladu. Ani to není vhodné, uvidíme během týdne nebo dvou.

Redaktory Práva a Sport.cz na ME přepravuje Auto Janák

Reklama

Související témata: