Hlavní obsah

Dánský trenér Olsen zveřejnil finální nominaci na Euro

Kodaň

Trenér dánské fotbalové reprezentace Morten Olsen zveřejnil konečnou třiadvacetičlennou nominaci na červnový evropský šampionát. Poslední dvě volná místa dnes zaplnili obránce Jores Okore a útočník Nicklas Pedersen, v sobotu dostal dodatečnou pozvánku také brankář Anders Lindegaard.

Článek

Devatenáctiletý Okore byl nominován i díky tomu, že ve středu získal premiérový dánský titul s Nordsjaellandem. O pět let starší Pedersen z nizozemského Groningenu uspěl v náročných fyzických testech podobně jako osmadvacetiletý gólman Manchesteru United Lindegaard, který se dokázal včas vyléčit z lednového zranění kotníku. Na ME naopak nepojede další náhradník Jannik Vestergaard z Hoffenheimu.

Dánsko se v přípravě utká s Brazílií a Rakouskem, na Euru ho pak v papírově nejtěžší skupině B čeká Nizozemsko, Portugalsko a Německo.

Nominace dánských fotbalistů na ME:
Brankáři: Thomas Sörensen (Stoke/Angl.), Stephan Andersen (Evian/Fr.). Anders Lindegaard (Manchester United /Angl.).
Obránci: Daniel Agger (Liverpool/Angl.), Daniel Wass (Evian), Lars Jacobsen (FC Kodaň), Simon Kjaer (AS Řím/It.), Simon Poulsen (Alkmaar/Niz.), Andreas Bjelland, Jores Okore (oba Nordsjaelland),
Záložníci: Christian Poulsen, Thomas Kahlenberg (oba Evian), William Kvist (Stuttgart/Něm.), Christian Eriksen (Ajax Amsterodam/Niz.), Jakob Poulsen (Midtjylland), Lasse Schöne (Nijmegen/Niz.), Michael Silberbauer (Young Boys Bern/Švýc.), Niki Zimling (Bruggy/Belg.).
Útočníci: Dennis Rommedahl, Michael Krohn-Dehli (oba Bröndby Kodaň), Nicklas Bendtner (Sunderland/Angl.), Tobias Mikkelsen (Nordsjaelland), Nicklas Pedersen (Groningen/Niz.).

Reklama

Související témata: