Hlavní obsah

Hubník si z nejistoty hlavu nedělá

Vratislav

Nastoupí v pátek proti Rusům vedle Tomáše Sivoka Michal Kadlec, nebo Roman Hubník? Tuhle otázku řeší trenér Michal Bílek už týden a odpověď zná asi jen on sám. Ani stoper Herthy Berlín Hubník netuší, jestli dostane k dnešním osmadvacátým narozeninám dárek v podobě jedné krátké věty: „Proti Rusku budeš hrát.“

Foto: Milan Malíček, Právo

Roman Hubník na tréninku české fotbalové reprezentace.

Článek

Nejistotu prý neřeší... „Nervózní nejsem. To je přeci normální, že se trenér rozhoduje a hledá nejlepší variantu. Mně osobně zatím nic neřekl, ale dělám všechno tak, jako bych měl nastoupit. Do zápasu zbývají ještě skoro tři dny a stát se může cokoliv. Jsem tu od toho, abych byl co nejlépe připravený,“ tvrdí exolomoucký stoper.

Na rozdíl od některých spoluhráčů nic nevyčetl ani z nácviků různých herních situací při uzavřených trénincích. „Většina spoluhráčů asi tuší, jestli bude hrát, ale na pozici druhého stopera a levého obránce se točíme při hře i nácviku různých kombinací a standardek,“ krčí Hubník rameny.

Formu mám slušnou, míní Hubník

Jaro neměl zrovna nejlepší. Hertha sestoupila z bundesligy a německá média mu přičetla vinu na několika inkasovaných gólech. V generálce proti Maďarsku před vítězným gólem soupeře odkopával míč, který hosté zachytili a bleskově přenesli na volného hráče. „Nikdo mi nic nevyčítal, protože se nevrátila naše levá strana a ten hráč tam byl úplně volný,“ hájil se Hubník. „Myslím si, že formu mám slušnou, zápasy, v nichž jsem nastoupil, jsem neodehrál špatně. To ale musí posoudit především trenér,“ dodal. A kouč Bílek ho chválil.

Řízný stoper, který umí jít i do zakončení, tvrdí, že ho nerozhází, ani když zůstane v pátek na lavičce náhradníků. „Každý chce samozřejmě hrát, ale naštvaný určitě nebudu. Je nás tu třiadvacet a hrát v základu může jen jedenáct borců, tři pak mohou vystřídat. Je nesmysl, aby ti ostatní byli naštvaní. Jsem především rád, že jsem se na šampionát dostal. Věřím, že si na něm i zahraju,“ říkal diplomaticky.

Před čtyřmi roky hrál za FK Moskva, ale nikdo z jeho bývalých spoluhráčů už ve sborné není. Z těch, proti nimž nastupuje, si pamatuje útočníka Aršavina. O to intenzivněji soupeře studuje na počítači. „Pár sekvencí jsem si pustil. Další informace nám dal u videa trenér. Rusové hrají hodně kombinačně a ofenzivně. Snaží se držet míči při zemi, chodí hodně prostředkem hřiště. Mají velkou kvalitu, ale i slabší místa,“ naznačil, že Češi vědí, kudy by mohly vést cesty k ruské brance.

Reklama