Hlavní obsah

Čtyři góly? Měli jsme jich Čechům nastřílet víc, mračil se Nizozemec ve službách Rusů Advocaat

Vratislav

Neusmál se. Chvílemi se dokonce mračil. Jeho komanda sice Čechy v úvodním šampionátovém duelu deklasovala a dala jim lekci z fotbalu, ale nizozemský kouč v ruských službách Dick Advocaat se tvářil, jako by mu byly čtyři góly v Čechově síti málo. „Také že jsou. Měli jsme jich dát víc. Češi nám nechávali hodně prostoru, jenže nám scházelo víc důrazu a tvrdosti,“ vyčítal svým svěřencům i přes brilantní vstup do turnaje.

Foto: Peter Andrews, Reuters

Holandský trenér ve službách Rusů Dick Advocaat se po zápase s Čechy nijak nadšeně netvářil.

Článek

Tváříte se, jako byste opravdu nebyl s  vítězstvím spokojený. To je vám skutečně čtyřbranková výhra málo?

Ale já spokojen jsem, protože jsme dali čtyři góly, což je dobrý výsledek. Jenže my jich mohli dát víc, protože šance jsme si vytvořili.

Proč jste je nepoměňovali?

Češi nám nechávali sice hodně prostoru, takže jsme sice nebezpeční byli, ale potřebný důraz nám ve hře a hlavně v zakončení scházel.

Během přípravy jste překvapil tím, že jste ordinoval tréninky jen jednou denně. Proto se v řadách sborné zrodilo tolik ofenzivní síly a chuti útočit?

Hráči za sebou měli půldruhé sezóny, kdy byli v plném zatížení, proto nemělo smyslu trénovat víc než jednou denně. Zvláště, když si užili jen týdenního volna. Proto jsme trénovali jen natolik, abychom se sehráli.... Vyplatilo se nám to v generálce proti Italům i v prvním zápase proti Čechům.

Přesto jste v prvních třinácti minutách šampionátového prologu nevypadal na lavičce právě dvakrát nadšeně. Nervozita na vás byla hodně patrná...

V úvodu utkání jsme skutečně nehráli dost agresivně a hlavně útočně a dostali se pod tlak, což všechno se do našeho výkonu a hry promítlo. Pak už jsme se ale zlepšili a v zápase dominovali.

I tak vám muselo za stavu 2:1 zatrnout...

Lepší tým by nám možná skutečně ještě nějaký gól dál.

Překvapil jste tím, že jste do základní sestavy nasadil Dzagojeva, zatímco na Ismajlova nezbylo místo.

Proč? Odehrál pode mnou celou kvalifikaci, a i když měl zlomenou nohu, dokázal se za dva a půl měsíce vrátit. A navíc má hodně talentu.  My ovšem máme v mužstvu nejen Dzagojeva, ale i Ismajlova a Kokorina. A jsme rádi, že je tam máme.

Jakou roli sehrál ve střetnutí s Čechy Aršavin? Překvapil vás svým výkonem?

Proč by mě měl překvapit? Snažil se, hrál velice dobře, prokázal, že je pro náš tým nepostradatelným hráčem. Mám na něho kladný názor. Ostatně, jako na celé mužstvo.

Reklama