Hlavní obsah

Nemusím rezignovat, můžu jít hned, vypadlo okamžitě z rozčarovaného kouče Poláků Smudy

Vratislav

Rozčarování netajil. Trenér polské reprezentace Smuda úkol nesplnil a čtyřicet miliónů Poláků zklamal. Čechy v závěrečném zápase skupiny jeho družina neporazila a do vysněného čtvrtfinále nepostoupila. Polsko zaplavil neskonalý smutek, Smudu čeká zatracení...

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér Polské fotbalové reprezentace Franciszek Smuda.

Článek

Chystáte se rezignovat, když jste všechny polské fanoušky zklamal, neboť jste vypadli už ve skupině?

Nemusím se postu vzdávat. Měl jsem smlouvu jen do konce tohoto šampionátu, můžu jít. Mám jen ústní dohodu s prezidentem svazu...

Jaké pocity bezprostředně po zápase prožíváte?

Je to pro nás hořký pocit. Byli jsme si moc jistí tím, že vyhrajeme, ale soupeř hrál naprosto skvěle. My sice měli šance v první půli, ale nedokázali jsme se proměnit, takže jsme nakonec prohráli, protože Češi nám gól dali.

Čím vysvětlíte diametrální rozdíl ve vašem výkonu v prvním poločase a po přestávce?

Vypadalo to jako proti Řecku. Do poločasu jsme hráli skvěle, o přestávce však nerespektovali hráči mé pokyny. Chtěli, ale možná byli přemotivováni. Ve druhém poločase jsme hráli až moc klidně, jako bychom se báli a jen čekali, co udělají Češi. A oni hráli skvělý fotbal, útočili, byli lepší v presinku.

Souhlasíte, že jste podali proti české reprezentaci nejhorší výkon během celého turnaje?

Po Rusku jsme řekli, že tým i sestava je dobrá a naši fanoušci souhlasili. Po zápase s Čechy se musíme soustředit na další detaily, abychom se dostali dál. V národním týmu se ovšem nedá pracovat na všem. Tento celek kus práce odvedl, i když vypadl.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články