Hlavní obsah

Hrajeme čím dál lépe. Od Plašila jsem ale čekal víc, říká expert Kula

Výkon ve druhém poločase označil internacionál Karel Kula za nejlepší v českém podání na šampionátu. A i když měl pro Bílkovy hochy po výhře nad Polskem a postupu do čtvrtfinále především slova chvály, od některých hráčů čekal čtyřicetinásobný reprezentant víc. „Hlavně od zkušeného Plašila,“ řekl současný generální a sportovní ředitel Třince při hodnocení utkání.

Foto: Aleš Krecl

Karel Kula.

Článek
Fotogalerie

Čeští fotbalisté se radují z postupu do čtvrtfinále.

„Výborně zahráli krajní obránci Gebre Selassie a Limberský, ten zejména ve druhém poločase. Velký kus práce odvedl Hübschman, jenž se stal v záloze klíčovou osobností. Jiráček s Pilařem byli také velice dobří. S nimi jsme měli po stranách hřiště hodně vysokou kvalitu. Uprostřed byli slabší Plašil a Kolář. Chyběly mi od nich lepší myšlenky, prohrávali souboje. Překvapilo mě to hlavně u Plašila, čekal jsem od tak zkušeného hráče více. Zvlášť, když tým postrádal Rosického.

Pozitivní je, že hrajeme čím dál lépe. Druhý poločas s Poláky byl náš nejlepší v dosavadním průběhu šampionátu. S Rusy jsme hráli příliš otevřeně, s Řeky dobře jen první půlku. Pomohly změny. Limberský na levé straně obrany je lepší než Kadlec a úloha Hübschmana je, jak jsem řekl, klíčová.

Teď už nemáme co ztratit

Postup do čtvrtfinále ještě více mužstvu pomůže. Určitě nemáme co ztratit, kvalitu jsme v zápase s Poláky ukázali a nebyl to jednoduchý zápas.

Vstup do zápasu měli lepší Poláci, ale to se dalo čekat. Měli nepříjemné standardky z pravé strany, většinou levou nohou zatočené před branku a dostali se i k zakončení, naštěstí ale branku netrefili.

Půlhodinku jsme hráli poněkud ustrašeně, kazili jsme hodně přihrávek, prohrávali osobní souboje, ale poslední čtvrthodina první půle byla v naší režii a ve druhé už čeští reprezentanti na hřišti kralovali. Byli jednoznačně lepší a zaslouženě vyhráli.

Buďme rádi, že máme Plzeň

Gól byl krásný. Jiráček si to pěkně zaseknul a nedal brankáři šanci. Kus práce na té brance měli i Baroš s Hübschmanem. Zatrnulo mi až pár vteřin před koncem, když balón zřejmě z brány vyhlavičkoval Kadlec, a tím nejspíše zachránil postup, protože jak se ukázalo, výsledek 1:1 by nás poslal domů.

Ještě se zastavím u jedné věci. Buďme rádi, že u nás máme mužstvo, jako je Plzeň, která nároďáku dala sedm hráčů. Mají sebevědomí, jsou na sebe zvyklí. Z naší ligy je i další ohromná osobnost Gebre Selassie, což ukazuje, že kvalita je i u nás doma. Není vždy pravidlo, že hráč, který působí v cizině, je lepší než kluci z české ligy.“

Reklama

Související témata: