Hlavní obsah

Češi nesmí ve Varšavě trénovat, UEFA je na Národní stadión nepustí

Vratislav

Celé hodiny usilovné práce přišly nazmar, veškerá logistika týkající se středečního přesunu české reprezentace z Vratislavi do polského hlavního města vzala za své. V úterý večer se totiž vedoucí české fotbalové reprezentace Jaroslav Dudl od UEFA a polských organizátorů evropského šampionátu dozvěděl, že Bílkovi svěřenci oficiální předzápasový trénink před čtvrtfinále s Portugalci na Národním stadiónu ve Varšavě absolvovat nesmí. „Důvodem je špatný stav hřiště a podmáčený trávník. Panují obavy, aby ho trénink obou týmů nezdevastoval ještě víc,“ hlásil Dudl.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Ani Češi, ani Portugalci na Národním stadiónu ve Varšavě trénovat nesmí.

Článek

Byly to pro něho hodně těžké chvíle. Na středeční pravé poledne nachystal přesun výpravy do Varšavy, večer před odletem se dozvěděl, že je všechno jinak.

„UEFA rozhodla, že ani jeden tým na hlavním stadiónu trénovat nebude. Trávník je podmáčený, takže panují obavy, aby ho hráči při tréninku ještě víc neponičili a úroveň čtvrtfinále tím neutrpěla," zvěstoval Jaroslav Dudl trenérovi Michalu Bílkovi a okamžitě hledali náhradní řešení

„Nabízela se možnost do Varšavy odletět a trénovat na jiném stadiónu, anebo absolvovat přípravu ještě ve Vratislavi, kde máme základnu, a cestovat do hlavního polského města až odpoledne," prozrazoval vedoucí české reprezentace.

Situaci ještě komplikoval fakt, že v 17.15 měli absolvovat trenér Bílek společně s kapitánem mužstva Tomášem Rosickým oficiální přezápasovou tiskovou konferenci. „Tento čas proto nepřicházel vůbec v úvahu. Zvláště, když se kouč rozhodl, že dopolední příprava proběhne ještě ve Vratislavi na stadiónu Slasku, do Varšavy odletíme nikoli v poledne, ale až v 16.30. A tiskovou konferenci trenéra Bílka přesunula UEFA o dvě hodiny," zvěstoval Dudl a celou logistiku přesunu spěchal přepracovat.

„Letíme odpoledne, stadión si půjdou hráči prohlédnout dopoledne před zápasem. Jsou to sice komplikace, ale pro obě mužstva stejná. Ani Portugalci na Národním stadiónu trénovat nesmí, ani oni tam ještě ani jeden zápas nehráli," dodával, že se Bílkův tým s pozměněným programem vyrovná.

Reklama

Související témata: