Hlavní obsah

Mně je ale 32 let! Limberský se v reprezentaci (ne)stal nosičem vody

Praha

Žádné lehké seznamovací proběhnutí. Neoficiální příprava fotbalové reprezentace na kvalifikační duel na Islandu začala ve středu odpoledne ve strahovské výhni pěkně svižným tréninkem. Že by byl podle oficiální klasifikace dobrovolný, o tom trenér Pavel Vrba nechtěl ani slyšet. „Kdepak, každý trénink je povinný. Nikdy dobrovolný!“ smál se kouč národního týmu.

Trénink českých fotbalistůVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Něco už se toho spolu v Plzni a v reprezentaci naválčili. Snad právě proto Pavel Vrba v úterý po rozlučkové akci Pavla Horvátha v Plzni vtipkoval, že Davida Limberského pro jistotu naloží do svého auta a na sraz do Prahy pěkně doveze.

„Nestalo se. Měl jsem tam dceru a manželku, tak jsem Davida radši s sebou nebral," uculoval se Vrba na Strahově.

Horváth kariéru ukončil, Limberský je tedy už právoplatným kapitánem mistrovské Plzně. Vrba ho však na Strahově ani trochu nešetřil. Pokusil se z něj dokonce udělat do slova a do písmene nosiče vody.

Všichni si tě budou vážit...

„Limba, vem to sem nahoru a dělej něco pořádnýho," halekal, když se obránce šel k postranní čáře napít. „Mně je ale 32 let!" neměl pochopení mazák, jemuž bude dvaatřicet v říjnu. „V patnácti jsi se tomu vyhýbal, tak pojď! Všichni si tě budou vážit," dobře se bavil Vrba.

Limberský odnesl pití za povykování spoluhráčů aspoň ke středovému kruhu, tím debata skončila. Další douška ovšem nešťastníka Limbu stihla, když se mu nepodařila akce během hry na dvě branky.

„Limba, na to ti kašlu. To není přihrávka na nikoho, nechci, abys tady střílel a někoho trefil. Musí to mít myšlenku!" hartusil Vrba.

Na přípravu je víc času

Kromě biče ale volil také cukr a nejednou hráče za povedené akce pochválil. Tři dny k dobru před pondělním oficiálním srazem přijdou nároďáku na Islandu vhod.

„Jsem rád, že všichni hráči jsou zdraví a v pořádku. Doufám, že tyto tři dny nám pomohou k tomu, abychom byli dobře připraveni na příští týden. Je to mnohem příjemnější, než když hráči přijedou po čtyřech měsících a za čtyři dny se hraje kvalifikační utkání. Teď máme více času na vše," libuje si Vrba.

Reklama