Hlavní obsah

Sabotáž! Kvalifikační utkání se hrálo na hákovém kříži

Split

Kvůli řádění fanoušků hráli Chorvaté kvalifikační souboj s Itálií o účast mistrovství Evropy 2016 na uzavřeném stadiónu. Přesto Chorvatsku hrozí, že kvůli novým výtržnostem vyfasuje od UEFA další trest. Kamery totiž odhalily, že se někomu podařilo na hřišti ve Splitu vyobrazit hákový kříž.

Foto: Antonio Bronic, Reuters

Hřiště ve Splitu.

Článek
Fotogalerie

„Muselo k tomu dojít 48 nebo 24 hodin před zápasem, proto to bylo vidět během hry," podal vysvětlení Tomislav Pacak, mluvčí chorvatského fotbalového svazu. „Je to sabotáž a zločin. Proto očekáváme, že policie identifikuje pachatele. Je to ostuda nejen pro náš fotbalový svaz, ale i pro celé Chorvatsko," pokračoval Pacak, který také uvedl, že členové týmu se k události nebudou vyjadřovat.

„Omlouváme se Itálii i všem ostatním," dodal mluvčí po zápase, který skončil remízou 1:1.

Nejedná se přitom o první problém obdobného rázu v podání Chorvatů. Duel se odehrál za zavřenými dveřmi kvůli rasistickým pokřikům a dalším výtržnostem chorvatských fanoušků během předchozího střetnutí obou mužstev na San Siru v Miláně. V následujícím klání s Norskem fanoušci Chorvatů rovněž spustili rasistické chorály.

I proto lze očekávat, že UEFA při posuzování posledního prohřešku ve Splitu nebude mít s Chorvaty slitování.

Reklama

Související témata:
Svastika