Hlavní obsah

Fotbalisté budou bydlet během ME na zámku. A budeme ho mít jen pro sebe, libuje si trenér

Čekali jen na trenérovo posvěcení. Reprezentační manažer Dušan Fitzel společně se světem protřelým vedoucím mužstva Jaroslavem Dudlem vybrali ve Francii hotel pro národní tým s předstihem a čekali jen na chvíli, kdy si ho prohlédne i Pavel Vrba. Ten se při víkendové cestě na losování fotbalového ME pochopitelně v Tours zastavil, hotel Clarion Chateau Belmont si prošel a výběr schválil. „Bude jen pro nás, navíc v hotelovém areálu budeme mít absolutní soukromí,“ chválil destinaci, která se během EURO 2016 stane pro jeho tým dočasným domovem.

Foto: Sport.cz

Česká fotbalová reprezentace najde během evropského šampionátu domov v hotelu Clarion Chateau Belmont v Tours.

Článek
Fotogalerie

Časy se mění, stejně jako se mění výběr místa, které se stává během závěrečných turnajů mistrovství Evropy domovem českých fotbalistů.

Manažer jako Chytrá horákyně

Trenér Karel Brückner hledal azyl nejraději na samotě co nejvíc vzdálené od civilizace, jeho nástupce Michal Bílek naopak na předchozím šampionátu volil hotel přímo v centru Vratislavi. Současný kouč Pavel Vrba kladl pří výběru hotelu důraz na zlatou střední cestu.

„V hotelu Clarion budeme mít zaručené naprosté soukromí, neboť kromě nás v něm nebudou žádní další hosté, přitom do centra města je čtvrthodina chůze," připomínal manažer Fitzel, že si při výběru hotelu musel počínat jako Chytrá horákyně. „Když hráči dostanou na půl dne volno, mohou si klidně dojít do Tours na kávu pěšky."

Čtyřhvězdičkový hotel, který, jak už jeho název napovídá, vznikl rekonstrukcí z bývalého zámku, stojí uprostřed parku o rozloze dvou a půl hektaru. Ubytování přijde běžného návštěvníka na čtyři až osm tisíc korun za noc.

Šedesát pět pokojů jen pro fotbalisty

„Důležité je, že všech šedesát pět pokojů bude během mistrovství jen pro nás, takže v dočasném domově budeme mít absolutní klid, který fotbalisté potřebují," chválil trenér Vrba, jak Fitzel s Dudlem dobře vybrali. Zvláště, když přímo v hotelu je vyhřívaný bazén, fitness centrum, sauna a pochopitelně i konferenční sály a salónky, kde bude probíhat rozbor zápasů i příprava na jednotlivá utkání ve skupině.

Stejně tak byl spokojený s tréninkovými možnostmi, které jeho svěřenci na stadiónu místního druholigového klubu najdou.

„Budeme mít k dispozici nejen hlavní stadión, který má kapacitu pro šestnáct tisíc diváků, ale i tréninková hřiště v sousedství. A samozřejmě i halu, posilovnu, bazény i třeba akvacentrum, jež patří městu," prozrazoval Fitzel, že i radnice v Tours, městě se 140 tisíci obyvateli, se snaží vyjít českým fotbalistům maximálně vstříc.

Velkou výhodou je i to, že cesta na letiště trvá z Tours pouhých čtyřicet minut. „Studoval jsem i vlakové spojení, protože rychlíky TGV jsou ohromně pohodlné, ale nakonec jsme rozhodli, že na všechny tři zápasy poletíme. Pochopitelně den předem," uvědomuje si Fitzel, že v Toulouse, Saint Étienne a Lens bude třeba vyhledat a zajistit pro fotbalisty transitní hotely.

Reklama

Související témata: